Konu ile ilgili olarak dün saat 13.30’da parti binasında bir basın toplantısı yapan Topsakal, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “3 Eylül.l978 Isparta/Eğirdir doğumluyum. Annem Hacışeyh mahallesinden babam Cire (Balkırı) köyünden. İlkokulu babamın memuriyeti nedeniyle 10 yıl ikamet ettiğimiz Şarkikaraağaç’ta bulunan Şarkikaraağaç İnönü ilkokulunda ve Isparta Selçuklu ilkokulunda tamamladım. Ortaokulu Isparta Anadolu Ticaret Lisesinde bitirdikten sonra Lise eğitimimi Isparta Gazi Lisesinde tamamladım. 1997-2003 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimimi tamamladıktan sonra 2003 yılında Isparta/Senirkent ilçesi Devlet Hastanesine atandım. 6 yıldır Isparta/Senirkent Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Isparta/Senirkent Sağlık Grup Başkanlığı görevini yürütmekteyim.

     Neden Ak Parti den aday adayıyım. Öncelikle sayın Genel Başkanımızın kararlı ve dürüst duruşu ve kendine güvenen yapısı beni açıkçası çok etkiledi. Gerek Ak Partinin genel çizgisi ve gerekse tarzını kendi hayat tarzıma yakın hissettiğim için bu partinin çatısı altındayım. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyfendinin bayanları siyasette görmek istemesi sebebiyle aday olmaya karar verdim. Bayanların meclisteki sesi olmak istiyorum.

      Severek icra ettiğim doktorluk mesleğimi bir kenara bırakıp şimdi siz değerli hemşerilerimin yanlız bir ilçesine değil Isparta’nın tümüne hizmet etmek istiyorum. Bu şehrin sorunlarını ve çözüm yollarını bilen bir kardeşiniz olarak, bu sürece katkı vermek ve dahil olmak istiyorum. Genç ve dinamik duruşum ve tuttuğumu koparan tarzım ile sıradan bir siyasetçi olarak değil tabuları yıkan bir kimlikle işte karşınızdayım. İşçiden emekliye öğrenciden veliye esnaftan çiftçiye memurdan işsize herkesin yanında olmak derdini dinlemek çözüm yolları aramak ve sonuna kadar sizlerin yanında hakkınızı korumak benim temel amacımdır.

     Evet iddialıyım, çünkü başarıya doymayan bir yapım var. Şunları vaad ediyorum bunları vaad ediyorum demenin bir anlamı yok. Projesi dayanağı olmayan vaadlere artık vatandaşın tok olduğuna inanıyorum. Daha fazla vaktinizi almamak ve sizi sıkmamak adına konuşmamı kısa tutuyorum. Allah nasip eder adaylığım onaylanırsa bilgi ve birikimlerimiz doğrultusunda yapacağımız hizmetleri projeler dahilinde açıklayacağım. Buraya kadar davetimi kırmayıp, zahmet edip teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür eder en içten saygılarımı sunarım. Destek ve dualarınızı esirgemeyeceğinizden eminim. 2011 Genel Seçimlerinin Güller diyarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.