Selim Erdoğan Ya Cehalet Ya İhanet Selim Erdoğan Ya Cehalet Ya İhanet

Araç sahipleri hemen hemen her gün akaryakıt fiyatlarını yakından takip ederken 22 Nisan gününün en çok yanıtı araştırılan sorusu benzi, motorin ve LPG fiyatları ne kadar olduğu yönünde oldu. Brent petrol varil fiyatının 113 dolara çıkmasının haberini alan araç sahipleri akaryakıta yeniden zam geleceği endişesini taşırken torba yasa teklifiyle benzin ve motorin fiyatlarına 5 lira indirim geleceği konuşulmaya başlandı.

22 Nisan Cuma günü akaryakıt fiyatları tüm Türkiye genelinde en çok takip edilen konular arasında yer alıyor. Piyasalardaki fiyatları araştıran milyonlarca kişi 'Benzin, motorin, LPG ne kadar oldu?' sorusuna yanıt arıyor. Akaryakıt ürünlerinde son aylarda yaşanan artışlar sonrası herhangi bir düşüş olup olmayacağını araştıran araç sahipleri benzin ve motorinin sürekli inişli çıkışlı grafiklerini kontrol ediyor.

Torba yasadan benzin ve motorin fiyatlarına 5 lira indirim müjdesi!

Akaryakıt ürünlerine peş peşe gelen zamlarla ilgili tepkisini dile getiren 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) akaryakıt fiyatlarında uygulanan ÖTV ile KDV’nin kaldırılmasına ilişkin hazırladığı önergeyi sundu. Söz konusu önergenin torba yasa kapsamına alınması durumunda akaryakıt ürünlerinin ortalama olarak 5 lira gibi bir rakam ucuzlayacağı söyleniyor.

Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'un Meclis’e sunduğu önergenin kabul edilmesi ile birlikte benzin, motorin ve LPG'de uygulanan KDV ve ÖTV'ler kaldırılacak ve kanunda yapılan değişiklik ile birlikte fiyatlar otomatik olarak 5 lira gibi bir düşüş sağlayacak. Koç'un önergesinin komisyona gönderildiği ve kanun teklifi için değerlendirmeye alınacağı iddia edildi.