Sosyal Güvenlik Kurumu Isparta İl Müdürü Salih İlhan, pirim ve vergi affı gibi konularda yeniden yapılandırma imkanı sunan Torba Yasası'ndan faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru dilekçelerinde adres ya da telefon numarası olmayanlara ulaşma sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.
İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Torba Yasası kapsamında pirim ve vergi affı başvurularının 31 Mayıs'ta sona erdiğini kaydetti. Isparta'da yaklaşık 7 bin Tarım Sigortalısı ve Bağkurlu'nun dilekçe ile borçlarını yeniden yapılandırma kapsamına girdiğini aktaran İlhan, 6 bin 300 dilekçenin işleme konulduğunu ancak halen dilekçe incelenmesinin devam edildiğini belirtti.
Yasadan faydalanmak için dilekçe ile başvuran kişilerin bilgilerini kontrol edip, ne ölçüde taksitlendirme yapabilecekleri ve taksitlerini nasıl ödeyecekleri yönünde kendilerine bilgilendirme yapacaklarını ifade eden İlhan, ancak başvuruda bulunanlara ulaşma sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti. İlhan, ''Torba yasasından faydalanmak isteyen ancak başvuru dilekçesinde adres ya da telefon numarası bildirmeyenlere ulaşma sıkıntısı yaşıyoruz'' dedi.
SGK'ya dilekçe ile başvuran ve dilekçesinde telefon numarası ya da adres bildirmeyen kişilerin kuruma gelerek dilekçelerini takip etmelerini isteyen İlhan, aksi takdirde bilgilendirme yapılamayacağını ve bundan dolayı da yasadan faydalanamayacaklarını bildirdi.
İlhan, Haziran ayının sonuna kadar tüm dilekçelerin işleneceğini ve vatandaşlara da bilgilendirme yapılacağını kaydetti.