SDÜ'nün mezuniyet töreninde Vali Oğuz, konuşmasının başlangıcında protokolde yerini alan CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı es geçmesi nedeniyle vekil ve başkan tören alanını terk etti. CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, 'Eğer Vali siyaset yapmak istiyorsa, hükümetin gölgesine ve himayesine sığınmaktan vazgeçsin' diye öğütte bulundu.

SDÜ'nün mezuniyet töreni hitap krizine sahne oldu. CHP Milletvekili Ali Haydar Öne ile Vali Oğuz arasındaki sürtüşme törende ayyuka çıktı. CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, milletvekili sıfatıyla kentteki mezuniyet törenine geldi. Vali Memduh Oğuz, Mezuniyet Töreni'ndeki konuşmasında sadece 'sayın rektörüm ve akademik personel' diye hitap edince , isimleri es geçilen  Milletvekili ;  Öner ve  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vali Oğuz'un bu tavrına tepki gösterip tören alanını terk ettiler.

'ÖRTÜLÜ SİYASET YAPMA MERTÇE KARŞIMIZA ÇIK'

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Vali Oğuz'a çok sent tepki gösterdi. Isparta halkını temsilen ve vatandaşlardan aldığım yetkiyle, Süleyman Demirel Üniversitesi mezuniyet törenlerine katıldığını belirterek, "İlgili törende Sayın Rektörümüz konuşmasına başlarken, törenlerde bir milletvekili olduğunu göz önünde bulundurmuş ve konuşmasını bu şekilde yapmıştır. Ancak Rektörden sonra, Isparta Valisi Memduh Oğuz' un Ispartalıların oylarıyla seçilen bir milletvekilini görmezden gelerek konuşmasına başlaması vahim bir hatadır. Sayın. Vali bunu bilerek yaptıysa halkın iradesine karşı yapılan büyük bir tahammülsüzlük ve saygısızlıktır. Şayet bilmeyerek yaptıysa bu kadar devlet tecrübesi olan bir Valiye yakışmayacak bir cehalet örneğidir.

'CEHALET ÖRNEĞİ'

Aynı hususun Belediye Başkanına da yapılmış olması bu cehalet ve halkın iradesine saygısızlığın bir diğer göstergesidir. Keza tören protokol düzenlemesi de devlet protokolüyle bağdaşmayan yanlış örneklerle doludur. Eğer Sayın Vali siyaset yapmak istiyorsa, hükümetin gölgesine ve himayesine sığınmaktan vazgeçerek , örtülü siyaset yapmak yerine, mertçe karşımıza çıkmayı göze almalıdır. Aksi takdirde ettiği tarafsızlık yeminine sadakat göstermeyen itibarsız biri olarak anılacak ve Kocaeli gazetesi yazarı Sayın Tanzer Ünal'ın 26 Haziran 2010 tarihli köşe yazısında belirttiği gibi ' Bir su gibidir, girdiği her kabın şeklini alır' tanımlamasını bir kez daha haklı çıkarmış olacaktır.

Şu bilinmelidir ki Ali Haydar Öner, her zaman ve her durumda hakikatleri dile getirmekten korkmayacaktır' dedi.