Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Yardımcısı Besim Şişman, Yakaören köyünde gaz sızdıran kuyuyu kapatmak için profesyonel firmalardan yardım alacaklarını açıkladı.

Vali Memduh Oğuz'un daveti üzerine Isparta'ya gelen TPAO Genel Müdür Yardımcısı Besim Şişman ve Daire Başkanı Serdar Azarsız, kuyuda incelemelerde bulundu.     Şişman, kuyuyu yakından incelemek üzere geldiklerini, temel sıkıntının kuyunun kontrol altında olmaması ve zehirli gaz çıkarması olduğunu ifade etti.    

 Kuyudan sadece su ve karbondioksit gelmediğini ifade eden Şişman, "Kuyuyu gördükten sonra gördük ki profesyonel yardım almamız gerekiyor. Buradan sadece biz TPAO olarak müdahale ederiz ve kapatırız. Ama burada hayati risk içeren zehirli gaz çıkışı var. O nedenle dışarıdan uluslararası firmalardan yardım alacağız, bütün dünyada bu tip sıkıntılı yerlere müdahale eden profesyonel şirketler var." dedi.

TPAO olarak kuyu kazarken her türlü riske karşı dayanıklı çelik borular kullandıklarını ifade eden Şişman, ancak buradaki problemin kuyu başında böyle bir mekanizma olmaması ve kullanılan boruların yeterli evsafta olmaması olduğunu kaydetti.  

   Bu durumda uzman kişilerden, profesyonel firmalardan yardım alacaklarını ifade eden Şişman, "Biz uzman olan kuruluşlarla kendimiz irtibata geçeceğiz. Firmalar kuyudaki incelemelerini bize rapor ederler, eğer o rapora göre bizim teknik donanımımız yeterli ise kuyuyu biz kapatırız. Bu konuda yeterli teknik donanımımız yeterli değil ise onlar kendi cihazlarını kullanarak kapatırlar." diye konuştu.

Kuyunun kapatılması için bütün imkânlarını seferber edileceğine dikkat çeken Şişman, şunları söyledi: "Bir işin içine girmiş isek sorumluluğu üzerimize alıp öyle mücadele edeceğiz. Yoksa 'ben kazdım ama istediğim çıkmadı' diyerek kenara çekilmek olmaz. Sayın Valimiz sağ olsun bu konuda daha hassas davranıyor.

Devletin bütün organları da buradaki sıkıntıyı takip ediyorlar, biz de TPAO olarak sürecin içindeyiz." Vali Memduh Oğuz da hafta sonu şehri ziyaret edecek olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile konuyu etraflıca tekrar görüştüklerini açıkladı.