Bayhanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bayhan, Isparta’daki trafik ve park sorununa değinerek bu konunu ele alınmasının artık bir mecburiyet olduğuna işaret etti. Ayrıca Belediyenin otopark hamlesini de doğru bulduğunu belirten Bayhan, “Mahalle araları bile neredeyse kapanmış vaziyette. Çözüm için bütüncül bakmalıyız” dedi.

Bayhanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bayhan, Isparta’nın en büyük sorunlarından biri olan trafik ve park sorununa önemli çözüm önerileri getirdi. Bu soruna sadece şehir merkezinde bakılmaması gerektiğine değinen Bayhan, ara sokaklarda da sıkıntının büyük olduğunu bildirdi.

“MAHALLE ARARINDA BİLE BÜYÜK SORUNLAR VAR”

Isparta’nın trafik sorunu ve araç varlığı konusunda bütüncül bir perspektif gerektiğini söyleyen Bayhan, ana arterlerde trafik akış sorunları, Merkez İlçe’de park probleminin yanı sıra mahalle aralarında da şu an çok da gündeme gelmeyen hatalar olduğunu kaydetti. Bayhan, “Trafik ve park konusu geniş perspektiften ele alınmaya muhtaçtır. Mahalle aralarında da çok önemli sorunlar var. Örneğin öyle sokaklar var ki, o an itfaiye ya da ambulans geçişi ihtiyacı olsa, mümkün değil. Yol karşılıklı olarak park nedeniyle neredeyse kapanmış vaziyette. Çözüm için bütüncül bakmalıyız” dedi.

“YOL KENARI OTOPARKLAR MAKUL SEVİYEDE ÜCRETLENDİRİLMELİ”

Öte yandan Avrupa’da sokaklarda, yolu kapatmayacak şekilde parkların makul düzeyde ücretli olduğunu ileri süren Bayhan, Isparta için de bu yöntemi önerdi. Ev sahiplerinin dışında sokaklarda park için makul ölçüde ücret getirilmesini savunan Bayhan, bir yasal altyapının oluşması gerektiğini ifade etti.

“DOĞRU OLAN 136 M2’NİN 150 M2’YE ÇIKARILMASIYDI”

Belediye Meclisi’nin her daireye otopark zorunluluğu getirmesine de değinen Bayhan, “Herkesin bildiği üzere 76­135 m2daire için 1 otopark; 136­200 m2için ise 2 otopark kararı çıkmıştı. Bunun revize edilmesine kesin ihtiyaç vardı. Ocak 2015’te Belediye Meclisi’nin birleşiminde bu revize edilecek. Açıklamalar bu yönde. 76­150 m2daire için 1 otopark; 151­200 m2için ise 2 otopark şeklinde karar alınacak. Bence doğru olan da bu” diye konuştu.

BELEDİYENİN OTOPARK HAMLESİ DOĞRU

Son olarak Belediye Başkanlığı’nın hayata geçirdiği otopark hamlesini de doğru bulduğunu ifade eden Bayhan, yapı stoklarının güvenli hale getirilmesinin şart olduğunu bildirdi.