Deregümü Köyü'ne Yolcu Taşıyan İkisi Muhtarlığa Biri Özel Şahsa Ait 3 Otobüs Kurallara Uymadıkları Gerekçesiyle 4 Gün Süre ile Trafikten Men Edildi. Isparta Deregümü Köyü'ne yolcu taşıyan ikisi muhtarlığa biri özel şahsa ait 3 otobüs kurallara uymadıkları gerekçesiyle 4 gün süre ile trafikten men edildi.

     Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir “Belediye olarak gösterilen güzergahların dışına çıkmaları ve yolcu alıp bindirmelerinin tespit edilmeleri dolayısıyla otobüsleri trafikten men ettik.

   4 gün süre ile trafiğe çıkamayacak olan otobüsler süreleri dolduktan sonra tekrar çalışmaya başlayabilecekler.” dedi.

AYRICA

    Isparta Belediyesi Meclisi toplantısında gündem maddeleri gizli oylandı. Oylama sonrasında ise bütçede aktarma yapılması, 7 köye 10 halk otobüsü hattı konulması üyelerin çoğunluk oyuyla reddedildi Isparta Belediyesi"nin aralık ayı olağan toplantılarına dün yapılan oturumla devam edildi. Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman"ın katılmadığı Meclis oturumuna Başkan vekili Osman Demirtaş başkanlık yaptı. İmar planı tadilatları ile birimlerin fonksiyonel düzeyleri arasında aktarım yapılması, merkeze bağlı köylere halk otobüsü seferlerinin başlatılması konularının ele alındığı meclis toplantısına 28 üye katıldı.

   Bazı mahallelere semt pazarlarının yapılması ve 10 yıllık süreyle kiraya verilmesi gündemi ise araştırmaların uzun süreceği gerekçesiyle teklif gündemden düşürüldü. Tüm maddeler ise MHP"li Meclis Üyesi Uğur Bestelci"nin önergesiyle gizli olarak oylandı.

   Oylamalarda ise 6 maddelik imar komisyonunun 5 maddesi kabul edilirken, bir maddesi de reddedildi. Meclis toplantısı Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Osman Demirtaş"ın yoklama yapmasıyla başladı. Yoklamanın ardından gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan MHP"li üye Uğur Bestelci tüm maddelerin gizli oylanması teklifinde bulundu. Teklif üyelerin 9 red oyuna karşın 14 oyla kabul edildi.

  AKTARMA YAPILMASI REDDEDİLDİ

   Isparta Belediyesi"nin 2. gündem maddesi olarak görüşülen birimler arası fonksiyonel düzeyleri arasında aktarma yapılması meclis üyelerinin 13 oyuna karşın 14 oyla reddedildi. Bir oy ise boş kullanıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Parlak, madde üzerinde açıklamalarda bulundu. Parlak, görev giderleri bölümünde bulunan 210 bin YTL ile ISOT bütçesinden 3 milyon YTL"nin diğer bölümlere aktarılmasının komisyonlarınca uygun bulunduğu söyledi.

   Madde üzerinde yapılan müzakerelerde ise MHP"li üye Bestelci 2006 yılında aktarılan kalemlerin harcanmış kalemler olduğunu söyleyerek, başkanlık makamının temsil ve ağırlama giderlerini eleştirdi. Başkanlığa 3.2 trilyon liralık temsil ağırlama gideri ayrıldığını ve tamamen bunun israf edildiğini öne süren Bestelci, bunu da "eziyet ve zulüm" olarak değerlendirdi.

   Betselci, “Başkanlık ne yaptı da harcama arttı. Geçen sene 2.4 milyon YTL verdik. Şimdi de 210 bin YTL aktarılmak isteniyor” derken maddenin reddedilmesi talebinde bulundu. Yapılan gizli oylama sonrasında ise bu madde meclis üyelerinin 13 kabul oyuna karşın 14 oyla reddedilirken bir oyda boş kullanıldı.

MERKEZ KÖYLERE HALK OTOBÜSÜ KONULMASI PROJESİNE RED

   Isparta Belediyesi"nin mücavir alan sınırları içerisinde bulunan Yakaören, Kayı, Yazı Söğüt, Deregümü, Aliköy, Büyük Hacılar, Küçük Hacılar köyleri arasına karşılıklı 10 adet halk otobüsü hattının konulması bu konuda encümene yetki verilmesi gündemi de meclis üyeleri tarafından reddedildi. MHP"li Meclis Üyesi Uğur Betselci bu gündem maddesiyle ilgili olarak da söz alarak, Deregümü köyüne vatandaşların köy araçlarıyla abonman 40 YKr, talebenin ise 20 YKr"den taşındığını belirterek, Isparta Belediyesi halk otobüslerinin ise aynı yere 90 YKr ile 65 YKr arasında taşıma yapacağını söyledi.

    Merkeze bağlı köylerde bulunan vatandaşların bu konuya vakıf olmadığını savunan Betselci, vatandaşların yarın da kaç liradan bineceklerinin belli olmadığını dile getirdi. Yakaören ve Deregümü köy otobüslerinin önceki gün şehre sokulmadığını ve vatandaşların otobüsten indirildiğini öne sürdü. Betselci, “Isparta"da rant bitti de sıra köylere mi geldi?

   Şehir merkezi acı içindedir, bu işe köyleri de aracı etmeyin” şeklinde görüş belirtti.

 ENFLASYONDA TEK HANELİ RAKAMLAR ISPARTA"YA GELMEDİ MHP"li Meclis Üyesi Uğur Bestelci"nin konuşmalarının bazılarına katılmadığını aktaran AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Seyfettin Kalem ise, AK Parti"nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Türkiye"de önemli hizmetlere imza attığını belirtti. Türkiye"nin AK Parti Hükümetiyle tek haneli enflasyon rakamlarına kavuştuğunu dile getiren Kalem, “Ancak bu tek haneli rakamlar Isparta"ya gelmedi” diyerek eleştiride bulundu.

   Isparta Belediyesi"nin 2004 yılında temizlik ihalesini 3 milyon YTL"ye yaptığını ancak geçen gün yapılan temizlik ihalesinin ise 6 milyon YTL"ye çıktığını dile getiren Kalem, “Hükümetimiz ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına getirdi ancak Isparta tek haneli enflasyon rakamlarına gelemedi” dedi.

  OTOBÜSLER 3 GÜN BAĞLANDI

   Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir ise otobüs hatları ile ilgili gündem maddesi hakkında açıklamalarda bulundu. Aydemir, bazı yanlış anlamaların olduğunu belirterek MHP"li üye Uğur Bestelci"ye cevap verdi. Aydemir, Yakaören Köyü otobüslerinin bağlanmasının söz konusu olmadığını dile getirerek, Deregümü Köyü otobüslerinin 3 gün süreyle bağlandığını anlattı.

    Aydemir, kendilerini kurallara ve güzergahlara uymaları konusunda ikaz ettiklerini, kuralların uyulmak için olduğunu ifade ederek, Deregümü otobüsünün 3 gün süreyle bağlandığını ve daha sonra hizmet vermeye devam edeceğini aktardı.

   Köylere otobüs hattı konulması konusunda muhtarlardan uygun görüş aldıklarını anlatan Aydemir, mücavir alan içerisinde kalan merkez köylere hizmet götürmenin Belediye Kanunu"nda yer aldığından bahsederek, “Gelecek zamanda da bu köylerimizin ilaçlama ve temizlik işlerini de yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

  Görüşmelerin ardından yapılan gizli oylamada bu gündem maddesi de üyelerin 15 oyuyla reddedildi. Meclis üyelerinin 13"ü ise gündem maddesine "kabul" dedi.