Uzun zamandır boyalarının eski olması ya da sprey boya adı verilen boyalarla uygunsuz yazıların bulunduğu trafo binalarının oldukça çirkin görüntü arz etmesi sonucu Belediye tarafından başlatılan çalışmalarda oldukça yol kat edildi.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan trafolardaki gördüğüm çirkinlik beni oldukça rahatsız etti. TEDAŞ yetkililerinden görüş almak sureti ile buralarda çalışma başlattık. Konu ile ilgili olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerimizden de destek alarak bu hoş olmayan görüntülerin ortadan kalkması için boyama kampanyası başlattık. Son derece güzel bir manzara ortaya çıktı. Halkımızdan da bu yönde oldukça olumlu tepkiler aldık. Bu da bizim çalışma zevkimizi artırdı. Şehrin güzelleşmesi açısından en ince ayrıntıları bile gözden kaçırmamaya gayret ediyoruz. Buradan şehrimizi yaptıkları çalışmalarla güzelleştiren değerli öğrencilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bilindiği gibi daha önce ana arterlerde bulunan trafo binaları bulundukları yere uygun motifler kullanılarak boyanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ara verilen boyama işlemleri yeniden başladı ve 107 cadde üzerinde bulunan Yaşar Ulucan İlköğretim Okulu yanındaki trafo binası ile İstanbul Caddesi IYAŞ Kavşağı karşısında bulunan trafolara eski Osmanlı evi görüntüsü veren bir boya stili uygulanarak oldukça hoş bir manzara ortaya çıkarıldı.

 

Sarı renkte ve genellikle boyası eskimiş trafolar yerine cıvıl cıvıl bir görüntü ile karşılaşan vatandaşlar, “Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Bazen bu tür uygulamaları modern kentlerde görüyor imreniyorduk. Kendi şehrimizde de bunları görmeye başlamak sevindirici. Belediye"yi bu düşüncesinden ötürü kutluyoruz. İnşallah iki gün sonra densizin biri çıkıp üstüne uygunsuz bir yazı yazmaz” diyerek hem takdirlerini hem endişelerini dile getirdiler.