Isparta Belediye Başkanı ve MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın'ı danışmanları yine yanlış yönlendirdi. Kazançlı bahisin adresi 1xbet login ile başlayabilirsiniz.

Günaydın katıldığı bir televizyon programında, AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in vaatleri arasında yer aldığını söylediği ‘Hafif Raylı Sistem’ projesi ile ilgili konuştu.

Günaydın, 1999 yılında Şükrü Başdeğirmen’in Isparta Belediye Meclisi Üyesiyken ‘Hafif Raylı Sisteme’ karşı olduğunu iddia ettiği ve Başdeğirmen'in imzası olan tutanağı gösterdi.

Katıldığı televizyon programında konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Şükrü Başdeğirmen’in belediye meclisi üyesi olduğu dönemde kendisinin uygun görmediği raylı sistemi tekrar proje olarak sunuyor dedi.

PROJE HAFİF RAYLI SİSTEM DEĞİL

Ancak Ak Parti Isparta Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen'in vaatleri arasında Hafif raylı sistem bulunmuyor. Başdeğirmen, '' Haber32 muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada kesinlikle yüksek maliyetli havaray, monoray, hafif raylı sistem gibi yatırımlar projelerimiz arasında yok, bizim projelerimiz dünyada kabul görmüş yenilikçi ve ucuz, kullanılabilir halk menfaatleri gözetilerek yapılmış projelerdir'' dedi.Başdeğirmen yaptığı açıklamalarında ve video sunumlarında, yakıtı ve yatırım maliyeti oldukça mantıklı olan ve Dünya ile birlikte Türkiyede ilk kez Malatya'da yine bir Ak Parti belediyesi projesi olarak hayat bulan, Doğu Avrupada 112, Avrasyada 189, Amerika'da 22, Asya'da 39 şehirde kullanılan trambüs'ün hafif raylı sistem olmadığı, lastikleri üzerinde elektrik hattıyla ilerlediği sunumlarda zaten anlatılmıştı. 

DİĞER PROJE DEMİRYOLU PROJESİ

Başdeğirmen diğer toplu ulaşım projelerinin ise Isparta merkezinde halen aktif olarak bulunan demiryolu hattının kullanılması ile yapılacak banliyö seferleri olduğunu ifade etti, bu prode hafif raylı sistem değil ve yatırım zaten bulunuyor, çok büyük ek maliyetler gerektirmiyor, dedi.

İMZA PROJENİN İPTALİ İÇİN DEĞİL

Başdeğirmen ayrıca o dönem attığı imzanın projenin iptali için değil, projenin iptal edilip edilmeyeceğine dair yapılacak olan meclis görüşmesi için olağanüstü toplantı tutanağı olduğunu, hangi dönem olursa olsun Isparta'nın lehine olan hiçbir yatırımın iptali için imza atmadığını açıkladı.