Vali Şehmus Günaydın Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Anneler günü dolayısıyla çok sayıda annenin katıldığı buluşmada, dernek üyeleri tarafından hazırlanan program sunuldu. Programda Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık gösteren kadınların hikâyeleri anlatıldı. Ayrıca anneler tarafından hazırlanan şiir ve şarkılar da okundu.

“KURTULUŞ SAVAŞI'NDA ANNELERİMİZİN ORTAYA KOYDUĞU CESARET VE KATKI TARİHTE HİÇBİR MİLLETİN GÖRMEDİĞİ BİR OLAYDIR”

Anneleri kabulü sırasında bir konuşma yapan Vali Günaydın, tüm annelerin anneler gününü kutlayarak konuşmasına başladı. Bu milletin büyük bir millet olmasına annelerin ne kadar büyük bir katkısının olduğunun görüldüğünü belirten Günaydın, "Özellikle Kurtuluş Savaşı'nda annelerimizin ortaya koyduğu cesaret ve katkı tarihte hiçbir milletin görmediği bir olaydır" dedi.

 “ANNELERİMİZİN GEREKTİĞİNDE HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞI GÖSTERMİŞTİR”

Şerife Bacı'nın annelerimizin ortaya koyduğu kahramanlıkların en önemli örneklerinden olduğunu ifade eden Vali Günaydın, "Şubat soğuğunda cepheye mermi taşımak için var gücüyle çalışıyor ve bu çalışmayı yaparken de annelik görevlerini ihmal etmiyor, çocuğunu yanına alarak annelik vazifesini de yerine getirmeye çalışıyor. İşte bu durum bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, annelerimizin gerektiğinde ne kadar büyük bir fedakârlık gösterdiğini çok açık şekilde ortaya koyuyor" dedi.

Tarihte isimleri zikredilen annelerin olduğu kadar isimleri zikredilmeyen kadınların, annelerin de olduğuna dikkati çeken Vali Günaydın, tarihin her aşamasında bu millet için bütün varlığıyla çalışan annelerin olduğunu vurguladı.

“ŞEHİT ANNELERİ EN BÜYÜK TAKDİRİ HAK EDİYOR”

Bugün de şehit annelerinin ortaya koyduğu tutumun her türlü takdirin ötesinde olduğunu belirten Vali Günaydın, "Biricik varlıklarını bu vatan ve bu millet için şehit veren annelerimizin, durumu hepimizin takdirindedir. Çünkü büyük bir özveri gerçekleştirmişlerdir. Biz ne yaparsak yapalım şehit annelerimizin hakkını ödeyemeyiz." diye konuştu.

“ANNELERİMİZE FEDAKÂRLIKLARININ KARŞILIĞINI HİÇ BİR ŞEKİLDE ÖDEYEMEYİZ”

Vali Günaydın ayrıca toplumların gelişmesi ve kalkınması annelerin özverileriyle doğru orantılıdır. Annelerimizin ortaya koyduğu katkılar toplumumuzun gelişmesinde ve refah seviyemizin artmasında çok önemlidir. Çünkü annelerimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesinde en önemli görevleri üstleniyorlar. Annelerimizin bu özverisiyle çocuklarımız devletine milletine faydalı bir birey olarak yetişiyor. Çocuklarımızın iyi yetişmesi annelerimizin sayesinde olmuştur. Annelerimize bu fedakârlıklarının karşılığını ödeyemeyiz, çünkü bunu tarif etmemiz bile imkânsız. İnancımız da “Cennet annelerin ayaklarının altındadır.” hadis-i şerifiyle annelerimizi öyle güzel bir yere konumlandırmış ki artık hiçbir söz söylemeye gerek yok. Bu nedenle biz hem inancımız gereği hem de örf ve geleneklerimiz gereği annelerimizi hep baş tacı etmişizdir.” dedi.

Programın sonunda Vali Günaydın anneleri karanfil vererek uğurladı.