Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Fırat Kültür Merkezi (FKM) sanatçıları tarafından sahnelenen 'Tuna Boyu' adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Protokolün de ilgi gösterdiği oyun izleyenleri hem güldürdü hem de duygulandırdı.

Yurtdışında görev yapan bir öğretmenin hayatından kesitler sunan iki perdelik oyun, tek seansta oynarken, izleyiciler oyunu ayakta alkışladı. Eğirdir'de faaliyet gösteren Gölcük Dershanesi tarafından düzenlenen 'Tuna Boyu' isimli tiyatro gösterisini izleyenler göz yaşına hâkim olamadı. Belediye Kervansaray Düğün salonunda sahnelenen tiyatro gösterisini yaklaşık bin kişinin izlediği bildirildi.

Salonu dolduran izleyiciler, oyunu büyük beğeni ile izledi. 12 kişilik bir ekiple İstanbul'dan Eğirdir'e geldiklerini belirten ekip müdürü Ebru Aksakallı, oyunun 7 sezon ve 892. gösteriminin yapıldığını belirtti. Gittikleri her yerde yoğun bir seyirci kitlesi ile karşılandıklarını söyleyen Aksakallı, bunun dışında 'Yolun Açık olsun, Hırsız ve Onu beklerken' isimli gösterilerinin de olduğunu söyledi.

Tiyatro gösterisinin sonunda Eğirdir'li olan ve yurt dışında öğretmenlik yapan öğretmenlerin ailelerine plaket verildi. Amerika'da öğretmenlik yaparken hayatını kaybeden Zehra Çeliktaş'ın babası Yahya Çeliktaş, plaketini Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'in elinden aldı.Protokolün yoğun ilgi gösterdiği tiyatroya Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, Yenişarbademli Kaymakamı Hayrettin Baskın, Sütçüler Kaymakamı Özer Özbek, Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Kerim Kaplan ve çok sayıda daire müdürü katıldı.