Tural, “Sayın Başkanvekilimizin, ilimize ve ülkemize yaptığı hizmetleri çok iyi biliyoruz” dedi. TBMM Başkanvekili Bilgiç, “Hizmetin odağında milletin olduğu şuuru içerisinde esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

TBMM Başkanvekili Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu ve TKDK İl Koordinatörü Süleyman Gülcü ile birlikte ziyarete gelen TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Tural’a yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnafın sorunlarının çözümünde desteğini esirgemeyen TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür etti. Başkan Tural, esnafın çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin talepleri iletti. Tural konuşmasında şunları söyledi:

CUMHURİYET TÜRKİYESİ’NDE  BİR İLK OLMUŞTUR
“Sayın Başkanvekilimizin, ilimize ve ülkemize yaptığı hizmetleri çok iyi biliyoruz. Ayrıca esnafımızın sorunlarının çözümünde destekleri ve katkıları dolayısıyla kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hükümetimizin esnafımız adına yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Kooperatiflerimiz aracılığıyla esnafımıza kullandırılan kredi faiz oranları önce yüzde 8’den 6’ya ardından yüzde 4 buçuğa çekildi. Yüzde 47’lerden 4 buçuğa. Bu Cumhuriyet Türkiyesi’nde esnafımıza kullandırılan en düşük faiz oranı. İlk kez bu orana inmiştir. İlimizde 100 milyon liralık krediyi esnafımıza kullandırdık. Tabi burada geniş kapsamlı sicil affı bekliyoruz. Bu düzenlemeden dolayı Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize, sizlere ve TESKOMB Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül’ e esnafımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yine Bag-Kur prim borcu olan esnafımızın ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanması için bu yılın başında dolan süre bir yıl uzatıldı. Bu konuda da desteklerinden dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunarken, Bağ-Kur prim oranlarının düşürülmesini ve prim gün sayısının işçiler için 7200 günde olduğu gibi esnaf içinde aynı sürede uygulanmasını talep ediyoruz.


BAŞKAN TURAL ŞOFÖR  ESNAFININ TALEPLERİNİ İLETTİ
Sayın Başkanvekilimizin ticari taksilerin yenilenmesini sağlayan ÖTV indirimi ve bunun süresinin uzatılmasında büyük emekleri vardır. Ankara’da TESK ve TESKOMB’da yöneticilik yapıyorum. Temsil ettiğimiz kurullarda talep olduğu zaman herkes kendi illerindeki milletvekillerinden destek istenmesi konusunda Genel Başkanlarımız bize görev veriyor. Biz de TBMM Başkanvekilimize Süreyya ağabeyimize konuyu aktarıyoruz. Torba Yasa düzenlemelerinde görevleri hep bize verdiler ben de kendisine götürdüm bize her zaman yardımcı oldu. Tabi esnafımızın sorunları bir yandan çözülürken bazıları çözüm bekliyor. Gündemimizde dijital takograf konusu var. Bunla ilgili bir öteleme yapıldı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Temmuz ayına kadar uzatıldı. Evet memnuniyetimizi dile getiriyoruz ama geçmişte mekanik ardından elektronik takograf takıldı. Şimdi dijital takograf takılacak. Esnafımızın burada en azından mali destek saplanmasını talep ediyoruz. U-ETDS Sistemine veri kayıtlarının girilmesine ilişkin düzenlemede de altyapı eksikliğinin giderilmesini talep ediyoruz. Bu verileri kamyoncu esnafının girmesi çok zor diyoruz. Verilerin yükleyici tarafından, yük teslim alındığında alıcı tarafından yükü getiren aracın bilgileri, malın cinsi istenen verilerin girilmesinin doğru olacağı düşüncesindeyiz. Kamyoncu esnafımız 9 saat çalışacak ardından istirahat edecek. İkinci şoföre ihtiyaç var, ikinci şoför maliyet demek. Bu uygulamada yapılacaksa kamyoncu esnafımız için ton başına fiyat belirlenmesini talep ediyoruz. Bu belirlenir ve dinlenme konaklama tesisleri de artarsa kamyoncu esnafımız için bu yük olmaktan çıkacaktır. Sizlere konuları iletmek suretiyle bizlere destek oluyorsunuz. Esnafımız adına sizlere teşekkür ediyorum.”

HİZMETLERİNİZİ TAKDİRLE KARŞILIYORUZ
TBMM Başkanvekili Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise konuşmasında “Öncelikle Ahmet Başkanıma ve ekibine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hem kendileri için hem aileleri için hayırlı uğurlu olur ve hayırlı hizmetlere imza atarsınız. Bu güne kadar ki esnaf odaları olarak gerek Ankara’da TESK’te ve TESKOMB’da yapmış olduğunuz hizmetleri merkez yönetici olarak bölge yöneticisi olarak Isparta olarak biliyoruz ve takdirle karşılıyoruz. Güzel hizmetlere imza atacağınızdan hiçbir şüphemiz yok tekrar hayırlı olsun diyorum. Mehmet Aybatılı ağabeyimize de gerçekten hem Isparta adına hem esnafımız adına bugüne kadar yapmış olduğu bütün hizmetlerden dolayı bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Gerçekten çok önemli hizmetler verdi şehirde önemli denge unsuruydu bir denge unsuru olarak uzun yıllar bu göreve sürdürebilmek her babayiğidin harcı değildir. Aybatılı Başkan gerçekten müthiş bir birikimle beceriyle uzun yıllar bu süreci götürdü ve hayırlı hizmetler verdi. Sizlerin ağabeyi oldu çalışma arkadaşı oldu. Kendisinden de sizlerin çok şey öğrendiğinizi biliyorum. İnşallah üzerine katarak sizlerin de iyi hizmetler yapacağınıza inancım tamdır” dedi.


MİLLETİN HİZMETKARIYIZ
Yıllardır esnafın meseleleriyle hemhal olan sabah akşam onlarla yatıp kalkan onları düşünen çözüm arayışı içinde olan bir ekibin görevinin başında olduğunu söyleyen TBMM Başkanvekili Bilgiç szölerini şöyle sürdürdü; “Burada değişimden söz etmek yanlıştır. Burada bir değişim değil bayrakta el değiştirme vardır. Aynı hizmet anlayışı devam edecektir. Kimsenin şüphesi olmasın bu güne kadar nasılsa 2007 yılından bu güne kadar milletvekiliniz olarak esnafımıza hem Ankara’da hem Isparta’da hem Türkiye genelinde nasıl hizmet verdiysek aynı şekilde aynı bilinç içerisinde bizim milletin hizmetkarı olduğumuzu ve hizmetin odağında milletin olduğu şuuru içerisinde bu çalışmalarımızı yapmaya destek vermeye elimizden geldiğince problemlere çare olmaya çözüm olmaya sizin Ankara’da sesiniz olmaya her platformda ilgili her yerde sizin sorunlarınızı problemlerinizi beklentilerinizi aktarma noktasında sizinle birlikte olmaya devam edeceğiz.”

ÜLKE GERÇEKLERİNİ  GÖRMEK ZORUNDAYIZ
Türkiye’de genç yaşta emekli olmanın kimseye faydası olmadığını söyleyen Bilgiç, “Üretmeden bir kenarda tam verimli olacak bir çağda insanların köşelerine çekilecek olmalarının kimseye bir faydası yok memlekete hiç faydası yok. Bizler daha fazla çalışmalıyız daha fazla üretmeliyiz daha fazla katma değer sağlamalıyız. Refaha hayat şartlarımızın çok daha yüksek seviyeye ulaşması noktasında o çorbada tuzumuzun bulunması gerekiyor. Onun hakkını vermemiz gerekiyor. Bu gün bir gerçek var 1 trilyon 195 milyar gider bütçemiz var 2020 yılı için baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti olarak bunun içinde sadece personel giderlerinin aldığı pay 334 milyar lirayı bulmuş. Bu aşağı yukarı sizin bütçenizin yüzde 31’i anlamına geliyor. Birde emeklilerimizle ilgili yapmış olduğumuz maaş ödemeleri ile ilgili bunun üzerine koyduğunuzda bu da 366 milyar lira yapıyor. Personel ve emeklilere yapılan ödemeleri topladığınızda bütçenizin yüzde 65’ine denk geliyor. Bunun dışında çocuklar okuyacak sağlık hizmetleri var yollar yapılmalı göletler yapılmalı kapalı sulama sistemleri yapılmalı bütün yollar sıcak asfalt yapılmalı diyoruz. Duble yollar yapılmalı havaalanları yapılmalı yeni limanlar yapılmalı. Bütün bunları yapabilmeniz için bütçenizi büyütmeniz ve güçlendirmeniz lazım. Böyle bir gider bütçesi içinde yatırama ayırabildiğimiz kaynak bütçemiz 65 Milyar böyle bir ortamda sosyal güvenlik sistemini çifte emekliliklerle, süper emekliliklerle geçmişte batırıldığını hep beraber yaşadık biliyoruz. Bunu çocuklarımız torunlarımız ödedi biliyoruz. Bizde gelecek kuşaklara hata yanlış bırakmak istemeyiz. Ülkenin gerçeklerini görmeden gerçekten uzaklaşmak milleti kandırmaktan öteye gitmez. Erken emeklilikten daha önceliğimiz var primlerdeki yükseklik esnafımıza destek olmak primler neden yüksek görünüyor arzu ettiğiniz iş olsa bu primlerde göze görünmez o zaman bizim bunu kökten halletmemiz bizim ülkemizdeki ekonomiyi takip etmemiz gerekiyor” dedi.

BİZ ÜLKEYİ NASIL BÜYÜTÜRÜZÜ KONUŞUYORUZ
AK Parti olarak, hep yatırımları, ülkeyi nasıl büyütüp geliştirebileceklerini konuştuklarını söyleyen Bilgiç “Vatandaşımızın esnafımızın refahını nasıl artırabiliriz yaşam seviyesini nasıl yükseltebiliriz bunun derdindeyiz. Şehir hastanelerini konuşuyoruz sağlıkta dönüşümü çok görüyorlar, otoyolları çok görüyorlar, nükleer enerjiyi çok görüyorlar, havaalanlarını çok görüyorlar, Türk akımını , yerli arabayı çok görüyorlar. Baktılar ki yerli oto gün yüzüne çıktı kimsenin söyleyebileceği hiçbir şey yok mecburen iyi şeyler söylediler. Bu ülkenin 50 sene önce nükleer enerjiye sahip olması lazımdı. Suriye’de, Irakta yaşananlar ortada Akdeniz’de herkes doğalgaz arayacak ama Türkiye’nin ne işi var diyecekler bunlar kabul edilebilecek şeyler değil, bütün bu mücadelenin verilmiş olduğu ortamda bunları problem etmememiz lazım. Bunları çözüp yürümemiz lazım. Bu ülke hepimizin devletin parası olur mu devlet milletin parasını yönetir sizlerin vergilerini millete en iyi şekilde harcanması ülkenin büyümesi güçlenmesi için harcanır. Devlette bütün bu düzenlemeleri buna göre yapması gerekir” diye konuştu.