“KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisinden faydalanan Esnaf ve Sanatkarlarımızın aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaleti ile kredi kullandırımındaki engel; 05/05/2017 tarihli ve 30057 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2017/10084 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ortadan kalkmıştır.

Söz Konusu Karar “Başvuru tarihi itibarıyla son 5 yıl içinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkarlara bu Karar kapsamında aynı işletme için aynı konuda faiz indirimli kredi kullandırılmaz. Kredi kullanacak esnaf ve sanatkarlardan, son 5 yıl içinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan aynı konuda faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerden yararlanamadıklarına, bu desteklerden yararlandıklarının tespiti halinde bu Karar kapsamındaki faiz desteğinin iptal edileceğini kabul ettiklerine dair taahhütname alınır. 2016 yılında uygulamaya konulan KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü ile 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar bu fıkra hükmünden istisnadır.” şeklinde yeniden yayınlanmak sureti ile yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Esnaf Sanatkarlarımız ve Kooperatiflerimiz açısından büyük önem arz eden bu kararın çıkmasında büyük pay sahibi olan başta Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir AKGÜL ve hükümetimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar, tüm teşkilatlarımıza ve Esnaf ve Sanatkarlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.

           Ahmet TURAL 
6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı