Kış lastiği takma zorunluluğu alanı genişledi. Bu yıl ilk defa özel araçlar için de zorunlu kış lastiği uygulaması getirildi. TŞOF Başkan Yardımcısı Ahmet Tural, uygulamayı desteklediklerini söyledi

Sadece ticari araçlar için uygulanan kış lastiği takma zorunluluğunun alanı genişletildi. Bu yıl ilk defa özel araçlarda uygulamaya dahil edildi.  Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Yardımcısı Ahmet Tural, uygulamanın büyük önem taşıdığını belirterek  "1 Aralıktan itibaren karayoluna çıkan veya şehir içerisinde seyahat eden tüm araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Uygulamayı destekliyoruz" dedi.

1 Aralık-1 Nisan  tarihleri arasında dört aylık zaman dilimini kapsayan uygulamada , kış lastiği takmadığı tespit edilen araçlara 625 TL para cezası uygulanacağını kaydeden Tural, "Belirlenen tarihlerde şehirler arası yolculuk eden tüm araçlar kış lastiği takmak zorundayken, şehir içi seyahatlerde  kış lastiğinin takılıp takılmayacağına valilikler karar verecek. Şehirlerarası yollarda veya şehir içerisinde sadece ticari araçlar seyahat etmiyor, aynı zamanda özel otomobiller de çalışıyor. Karayolları birlikte kullanılıyor. Onların kapattığı yolda ticari araç da kalıyor. Ticari aracın kapattığı yolda özel araç da kalıyor. 1 Aralık'tan itibaren karayoluna çıkan araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Uygulamayı destekliyoruz. Araç sürücülerimizi de bu konuda duyarlı olmaya, yolda perişan olmamak için kış lastiklerini takmaya davet ediyoruz" dedi.    

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2017-1 Nisan 2018 tarihleri arasında geçerli olacak.