Turizm Haftası Kutlamaları Panelle Başladı Turizm Haftası Kutlamaları Panelle Başladı


Birlik Başkanı Ahmet Tural, kadınların toplumsal hayatın vazgeçilmez değerlerinin başında geldiğini belirterek, “Hayatımızın her anında, her konuda ve her zaman desteklerini gördüğümüz, varlıklarıyla onurlandığımız; eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun” dedi.

 Başkan Tural mesajında şunlara yer verdi: “Bilim, siyaset, eğitim, kültür sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren kadınlarımız, geleceğe ilişkin en büyük güvencemiz olmuştur. Bütün bu düzenlemelerin tam anlamıyla hayata geçirilmesi, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesinin yanında, toplumun tüm bireylerinin de cinsiyet ayrımcılığına ve kadına şiddete karşı mücadele etmesi, aynı zamanda kadınlarımızın da haklarına sahip çıkmaları ve haklarını cesaretle savunmaktan çekinmemesiyle mümkün olacaktır. Sanatta, politikada, sporda, edebiyatta, ekonomide toplumun her alanında kadın sayısının artması güçlü bir ülke demektir.

Özellikle ekonomide kadın esnafın daha çok yer almasını, kadın girişimci sayısının artmasını önemsiyoruz. Bu amaçla Birliğimiz bünyesinde, Türkiye’de bir ilke imza atarak Kadın Komisyonu oluşturduk.  Hedefimiz, ilimizde esnaf nüfusunun yüzde 20’sini oluşturan kadın esnafımızın, ekonomiye katkıyı artırmaları ve rekabet gücünü oluşturmaları amacıyla, daha etkin ve aktif rol almalarına imkan sağlamaktır. Bu vesileyle Kadın Komisyonu’nun kadın esnafımıza, teşkilatımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”