Esnafı yakından ilgilendiren bir haberimiz var sırada. Yaptığı alışverişlerde esnafa indirim ve kolaylık sağlayacak ‘esnaf kart’ projesi TESK tarafından hayata geçiriliyor. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural da, “Bu kart ile başta akaryakıt olmak üzere tüm alanlarda esnaf ve sanatkarlara çok sayıda indirim sağlayacak” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından 81 ilde uygulanacak ‘esnaf kart’ projesi hayata geçiriliyor.

Esnaflara yaptığı alışverişlerde kolaylık ve indirim sağlayacak “Esnaf Kart” yakında kullanıma sunulacak.

Kartların esnaflara ücretsiz olarak dağıtılacağının altını çizen Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, bu kart ile başta akaryakıt olmak üzere tüm alanlarda esnaf ve sanatkarlara çok sayıda indirim sağlayacağını kaydetti. Tural, projenin ilk ayağında esnaf ve sanatkarların indirimdi elektrik kullanmaya başlayacağını dile getirdi.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Esnaf ve sanatkarlar hem ticari hem de bireysel araçları için başta akaryakıt, oto lastiği ve benzeri alanlarda, ailesi için yapacağı giyim, konaklama harcamalarında çok sayıda avantaja sahip olacak. Projemizin ikinci ayağı ise esnafın kendi arasında yaptığı alışverişlerde de bu indirimlerden yararlanmasıdır. Ülke genelinde bulunan 2 milyon esnaf, sanatkar ve aileleriyle birlikte 10 milyonu aşkın kişinin bu karttan yararlanması hedeflenmektedir. Bu ay projemizin ilk ayağında esnaf ve sanatkarlar indirimli elektrik kullanmaya başlayacak. 82 liranın üzerinde elektrik faturası ödeyen her esnaf ve sanatkar ister işletmesinde, ister evinde, isterse anne babasının evinde dilediği elektrik firmasından alacağı indirimli elektriği kullanmaya başlayacak. Esnaf ve sanatkar bundan sonra TESK üyesi olmanın avantajını hayatının her alanında hissedecek ve kullanacak.”

Isparta’da Belediye tarafından başlatılan indirim günlerine de değinen Ahmet Tural, esnafın kazancının artırılmasına yönelik projelerin devam edeceğini söyledi.