Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Ahmet Tural, yılın belirli zamanlarında  başlatılan ve tüm dünyada hızla yayılan alışveriş çılgınlıklarına yönelik aldatıcı kampanyalara karşı vatandaşları uyardı.
Belirlenen zaman dilimleri içerisinde alışveriş günleri adı altında önce maliyetlerin  yükseltilerek fiyatların şişirildiğini  ardından da indirim adı altında yeniden pazarlandığına dikkat çeken  Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Ahmet Tural “Maalesef stokları tüketmek için fırsat, indirim günü, kapatıyoruz gibi satış teknikleri uygulanarak vatandaşlarımız yanıltılıyor. O nedenle bu tür indirim aldatmacalarına itibar edilmemeli. Tüketicilerimiz fiyatları çok iyi takip ederek bildikleri ürünleri satın almalı. İnternet üzerinden alışveriş çılgınlığına kapılıp kredi kartlarına yüklenilmemeli” uyarısında bulundu. 

ÖNCE ŞİŞİRİP SONRA İNDİRİM 
DİYE SATMAK HAKSIZ KAZANÇTIR
Son günlerde moda haline gelen  ‘Efsane Cuma, Kara Cuma, Kapatıyoruz, gibi indirim kampanyalarına karşı vatandaşları uyaran Tural, “Yüzde 90’lık rekabet piyasasında hiç kimse zararına satış yapmaz. Bir malın maliyeti ve satış fiyatı ortalama olarak bellidir. Ürünlere birkaç ay öncesinde 3-5 katı etiket yapıştırıp yılın belli günlerinde indirim diye pazarlamak haksız kazançtır. Bu tarz indirim kampanyalarına karşı vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Herkes alıyor ben de almalıyım düşüncesine kapılmamalı. İhtiyaç fazlası olan ürün ucuz bile olsa pahalıdır. Vatandaşlarımız yeni yıla kredi kartlarını doldurarak girmemeli” dedi. 

GERÇEK OLMAYAN İNDİRİMLERDEN UZAK DURUN
İndirim sloganlarının cazibesine kapılıp yapılan alışverişler sonucunda tüketicilerin kandırılarak yeni satış taktikleri yapıldığını ama sonucun hep aynı olduğuna işaret eden Tural “Hem etiket hem gramajlarda, hem de fiyatlarda büyük oyunlar oynanıyor. Bunu tüketiciler de, kamu otoritesi de fark etti. Bakanlık tarafından geçtiğimiz günlerde fırsatçıya ceza yağdı. Böyle ekonominin daraldığı ve insanların gelirlerinin azaldığı bir ortamda “Efsane” veyahut “Kara Cuma” denilerek stok eritme oyunlarına gelmeyin diyoruz. Öncelikle gerçek olmayan indirimlerden uzak durulmalı. Fırsat, indirim günü, kapatıyoruz gibi satış tekniklerine itibar edilmemeli” şeklinde konuştu.