Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan S.S. 6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı Ahmet Tural, dini, resmi bayramlar ve uzun tatil günlerinde trafik kazalarında büyük artışların yaşandığını hatırlatarak sürücülerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.


"KAZALARIN YAŞANMADIĞI BİR BAYRAM OLSUN"

Bayramlarda yaşanan trafik kazalarının bilançolarının çok ağır ve acı olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Tural, "Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşlarımız şehir içinde otomobilleriyle eş, dost, akraba ziyaretleri yapıyor, ayrıca tatil beldelerine akın edildiği için şehirlerarası yollarda da uzun trafik kuyrukları oluşuyor.

Araç sürücülerinin herhangi bir can ve mal kaybı gibi üzüntü verecek kazalara sebebiyet vermemeleri ve karışmamaları için trafik kurallarına titizlikle riayet etmelerini istiyoruz. Bu bayram trafik kazaları son bulsun ve kazanların yaşanmadığı bir bayram olsun. Sürücülerin uykusuz, yorgun, dalgın ve alkollü olarak araç kullanmamaları, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamaları, araçlarında karşılaşabilecekleri aksiliklere karşı çekme halatı gibi malzemeleri bulundurmaları büyük önem arz etmektedir” dedi.
 

SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Trafik kazalarının en önemli sebeplerinden birinin hatalı sollama olduğuna dikkat çeken Başkan Ahmet Tural, bu konuda da sürücüleri uyararak, “Sollama kurallarını ihlal etmeyin ve emniyet kemerinizi mutlaka takın. Uzun seyahatlerde sık sık mola verin.

Lastiklerinizin hava basıncını kontrol edin. Islak zeminde virajlara girerken daha düşük vitesler kullanın ve direksiyonda sert hareketlerden kaçının” diye konuştu.


S.S. 6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı Ahmet Tural tüm vatandaşların huzur içerisinde bir bayram geçirmesi temennisinde bulunduklarını sözlerine ekledi.