Kısa adı TUREM olan Turizm Eğitim Merkezinde eğitim gören 53 öğrenci daha mezun olmadan çalışacakları otel yetkilileri ile anlaşmaya vardılar. Merkez Müdürü Cengiz Kumcu, kendilerinden 500 eleman talebi bulunduğunu ancak, öğrenci olmadığı için bunun sadece beşte birini karşılayabildiklerini söyledi. 
 
Çevre yolu üstü Sanayi mevkiinde bulunan TUREM Turizm Eğitim Merkezi’nde 2012 – 2013 Eğitim – Öğretim yılının bitmesine bir aylık bir süre kaldı. Merkezden bu yıl çeşitli bölümlerden toplam 85 öğrenci mezun olacak. Mezun olan öğrenciler, turizm bölgelerindeki tesisler tarafından daha şimdiden adeta kapışıldı.  
 
TALEP ÇOK, ELEMAN YOK 
 
Mezun olacak tüm öğrencilerin mezun olur olmaz hemen daha önceden anlaşma sağladıkları çeşitli otellerde işe başlayacaklarını ifade eden TUREM Turizm Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Kumcu; “Merkezimizde 2012 – 2013 Eğitim – Öğretim yılı Mayıs ayının ilk haftasında sona erecektir. Merkezimizde 7 ayı teorik ve 7 ayı uygulamalı olmak üzere 8 ay süre ile eğitim verilmektedir. Öğrencilerimiz 8 ayın sonunda belgelerini alarak merkezimizden mezun olacaklardır. Bu yıl kat hizmetleri, mutfak ve servis bölümlerimizden toplam 53 öğrencimiz mezun olacak. Burada sevindirici olan durum ise, mezunlarımızdan daha fazla eleman talebidir. Zira, başta Antalya olmak üzere bir çok ildeki otel yöneticileri ile daha eğitim – öğretim yılı bitmeden görüşmeler yaptık. Bu konuda bizden istenen toplam eleman sayısı yaklaşık 500 dolayında oldu. Fakat bizde 31’i Mutfak, 11’i Servis ve 11’i Kat Departmanlarında çalışmak üzere yetiştirilen sadece 53 öğrenci olduğu için bu öğrencilerle bizden talep edilen rakamın sadece beşte birini karşılayabildik. Onun için kalifiye eleman kısıtlı fakat talep çok fazla olarak gerçekleşti. Toplam 53 öğrenci yani, merkezimizde eğitim gören  tüm öğrencilerimiz söz konusu otellerde çalışmaya başlayacaklardır. Merkezimizden mezun olacak öğrencilerimizin hiç birinin işsiz kalmadan, tamamının mezuniyet sonrası iş bulması bizi son derece memnun etmektedir” dedi. 
 
120 KİŞİLİK KAPASİTEYE 53 ÖĞRENCİ  
 
Öte yandan, Türkiye’de sadece 8 ilde bulunan ve bir tanesi de Isparta’da olan TUREM Turizm Eğitim Merkezi’nin ilimizdeki binası 120 öğrenci kapasiteli olmasına rağmen, kayıt yaptıran öğrencilerin az olması nedeniyle kapasitesinin altında eğitim – öğretim veriyor. Yetkililer, merkeze 120 öğrencinin kayıt yaptırması halinde eğitim- öğretim görebileceklerini ve mezuniyet sonrası da iş garantisine sahip olacaklarını ifade ettiler.