Kültür ve tarih ağırlıklı Isparta turu kapsamında Alman ağırlıklı turistlere Isparta kebabının da ikram edilmesi hedefleniyor.

 Vali Ali Haydar Öner’in günübirlik turizm faaliyetlerinin artırılması amacıyla Antalyalı turizm acenteleriyle kurduğu diyalog meyvelerini vermeye başladı. Yazın Isparta’ya ‘Gül Turu’ yapan Odeon Tour’dan sonra, bir araya gelen Antalyalı 3 turizm acentesi de Isparta’ya günübirlik kış turu yapma kararı aldı. Kültür ve tarih ağırlıklı Isparta turu kapsamında Alman ağırlıklı turistlere Isparta kebabının da ikram edilmesi hedefleniyor.

ACENTE YETKİLİLERİ ISPARTA’YA GELDİ
 Kış mevsiminde günübirlik tur programı başlatma kararı alan Tan Tour, Novum Toristik  ve Mas Tour Turizm firmalarının yöneticileri, tur programı için hafta sonunda Isparta’ya geldiler. Tan Tour Tur Müdürü Harun Ertan Novum Toristik Tur Müdürü Sıtkı Matar ve Mas Tour Turizm Tur Müdürü Serdar Gümüştaş, Kebapçı Kadir işletmecisi Hüseyin Açıkalın’la tur bağlantısı görüşmesi sırasında Akdeniz objektiflerine yakalandılar.

KIŞ DÖNEMİNDE TURİST GETİRECEKLER
 Tan Tour Tur Müdürü Harun Ertan, Antalya’da faaliyet gösteren 3 turizm acentesi olarak Isparta’ya ortak günübirlik tur düzenlemek istediklerini söyledi. Tur programı için Isparta’ya geldiklerini belirten Ertan, kış döneminde Antalya’ya gelecek yoğunlukla Alman turistlere sunulacak Isparta programının tutacağına inandıklarını belirtti.
 Novum Turistik Tur Müdürü Sıtkı Matar da Isparta’ya haftada 300 turist getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Isparta programı kapsamında Burdur’un da yer alacağını kaydeden Madar, komşu ildeki harabe ve mağaraların da görülmeye değer tarihi zenginlikler içerisinde olduğunun altını çizdi.

KÜLTÜR VE TARİH TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR BÖLGE
 Mas Tour Turizm Tur Müdürü Serdar Gümüştaş, dünyada kültür turizmin gözde turizm dallarından biri olduğuna dikkat çekti. Isparta ve Burdur’un da kültür ve tarih turizmi açısından önem taşıdığını kaydeden Gümüştaş, “Programımız kapsamında kışın Antalya’ya gelen ağırlıklı Alman turistlere Eğirdir Gölü’nü ve Isparta’nın tarihi yerlerini göstermek istiyoruz. Belediyeye ait Gökçay Tarih Konağı da turlar için öngördüğümüz zenginliklerden. Tabii bir de Isparta kebabı. Otantik bir değeri olan, damak tadı olan kebabı yedirmeden turistleri Isparta’dan götürmek istemiyoruz” diye konuştu.
 Mas Tour Tur Müdürü Gümüştaş, Isparta Valisi Ali Haydar Öner’in günübirlik turlar için sık sık davette bulunduğunu da belirterek, “Sayın Valimizin davetine bu şekilde icap etmiş olacağız. İnşallah Isparta’da amacımıza ve hedefimize ulaşırız” diye sözlerini tamamladı.