TÜRSAB ETKİSİ

Görev yaptığı yerlerde özellikle turizm çalışmalarıyla da başarıyı yakalayan Vali Şehmus Günaydın Isparta’da da bu başarısını sürdürüyor. Vali Günaydın göreve başlamasının ardından TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) yönetim kurulu üyelerini Isparta’ya davet ederek gül ve lavantayı tanıtmış, ardındanda önde gelen bir çok seyahat acetası yurt içi turlarına Isparta gül ve lavanta turunu da dahil etmişti.

GÜNEY KORE ATAĞI

Gül ve lavantaya büyük ilgi gösteren Uzakdoğulu turistlerin ilgisini arıttıracak bir gelişme daha yaşandı. Vali Şehmus Günaydın ve Seul Büyükelçisi Ersin Erçin’in girişimleri sonucunda THY (Türk Hava Yolları) sponsorluğunda, Güney Kore’nin seçkin gazeteci ve seyahat dergisi yazarlarından oluşan 20 kişilik basın heyeti 11-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek gül festivalinde ağırlanacak.

THY SPONSOR OLDU

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Vali Şehmus Günaydın, Isparta’nın turizm konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bunun ekonomik değer olarak da Isparta’ya katkı sağlaması için çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini belirtti. Vali Günaydın ayrıca 2018 yılında gül ve lavanta için 1 Milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyleyerek, Güney Koreli gazetecilerin ziyareti için destek veren Dışişleri Bakanlığı’na, Seul Büyükelçisi Ersin Erçin’e ve Türk Hava Yolları’na teşekkür etti.

OTELLERDE DOLULUK ÜST SEVİYEDE

Isparta’da faaliyet gösteren otel yöneticileriyle yapılan görüşmede de Mayıs ayından başlayarak Temmuz ayı sonuna kadar üst seviyelerde doluluk yaşandığı belirtilerek, 2018 yılında önceki yıllara göre ziyaretçi sayısında büyük artış olduğu kaydedildi.