Isparta Valisi Ali Haydar Öner, turizm potansiyelinin bir ilin kalkınmasında etkin rol oynadığını bildirdi.

Isparta Valiliği öncülüğünde kurulan Isparta Turizm Derneğinin yönetim kurulu üyeleri Vali Ali Haydar Öner'i ziyaret etti. Vali Öner, ziyarette yaptığı konuşmada, turizm potansiyelinin bir ilin kalkınmasında etkin rol oynadığını söyledi.

Derneğin çalışmalarını yakından takip edeceğini belirten Öner, ''Turizm Derneğinin yapacağı aktiviteler Isparta ve bölge turizmine ivme kazandıracaktır'' dedi.

Sivil toplum örgütlerinin önemli bir misyon üstlendiğini dile getiren Öner, sivil toplum örgütleriyle her zaman işbirliği içinde çalıştıklarını, Turizm Derneği ile de Isparta'ya ve bölge illerine faydalı hizmetler yürütüleceğine inandığını kaydetti.

Dernek Başkanı Zafer Aslan da, Vali Öner'den Isparta'nın tanıtımı için yapılacak çalışmalara ve yer konusunda destek istedi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasının hem müze, hem de turizm tanıtım faaliyetleri için değerlendirilebileceğini belirten Aslan, yer ihtiyacı giderildikten sonra çalışmalara hızla başlanacağını kaydetti. Aslan, ''Her bir turizm değerimizi sepete koyup, pazarlayacağız'' dedi.