Türk Büro Sen Isparta-Burdur Şubesi Başkanı Bülent Özkan, ''Geçim sıkıntısı ile boğuşan ve aldığı ücret ile hayatını zor idare ettiren 4C'li personele ayrımcılık yapılarak aile yardımı verilmemesi, kamu düzenindeki adalet tesisini sarsan ve sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmayan bir uygulamadır'' dedi.
     Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin Torba Yasası olarak bilinen, 6111 sayılı kanunun 118/ek-8 maddesinde yer alan aile yardımı ödeneğine ilişkin ifadeleri ''işine geldiği gibi'' yorumladığını ileri sürdü.
     4C statüsündeki personelin aile yardımı ödeneği hakkını elinden alındığını iddia eden Özkan, kamu çalışanlarının tamamının ve sözleşmeli personelin yararlanabildiği aile yardımından, yaklaşık 40 bin 4C'li çalışanın yararlanamadığını kaydetti.
     Bu uygulamanın Anayasa'nın eşitlik ilkesini ihlal anlamına geldiğini vurgulayan Bülent Özkan, açıklamasında, ''Sosyal devlet ilkesi ile ön plana çıktığını iddia eden, fakir fukaranın yanında olduğunu her fırsatta beyan eden hükümet, kamu çalışanlarına her zaman yaptığı gibi bu ayrımcılıkla da seçim öncesi sınıfta kalmıştır'' dedi.
     4C'li çalışanların aile yardımı ödeneğinden yararlanması için girişimlerde bulunulduğunu ifade eden Özkan, Maliye Bakanlığı'na yazılan yazılar ve sendikanın girişimlerine rağmen halen sonuç alınamadığını da bildirdi. 4C'lilere bu hak tanınmazsa, hukuki mücadele başlatacaklarını ifade eden Özkan, açıklamasında şunları kaydetti:
     ''Geçim sıkıntısı ile boğuşan ve aldığı ücret ile hayatını zor idare ettiren 4C'li personele ayrımcılık yapılarak aile yardımı verilmemesi, kamu düzenindeki adalet tesisini sarsan ve sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmayan bir uygulamadır. Devlet, çalışanları arasında ayrımcılık yapamaz. Sendikamız, 4/C'li personeli bu mağduriyetinde de yalnız bırakmayarak, her türlü mücadelesini hukuki zeminde sürdürmeye devam edecektir.''