İŞADAMLARI TEPKİLİ

 Türk Hava Yolları’nın 28 Ekim’de başlayacak karşılıklı İstanbul-Isparta tarifeli seferlerini günübirlik yapmayışı işadamlarının tepkisine yol açtı.

 Ispartalılar çarşamba, cuma ve pazar günleri İstanbul’dan; pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri de Isparta’dan uçuş planı yapan Türk Hava Yolları’nın bu programla 169 kişilik uçağı dolduramayacağı görüşünde birleşiyor.

 İLK TEPKİ İŞADAMLARINDAN

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, THY’nin hiç olmazsa haftanın bir günü günübirlik sefer koymasını istedi. Bu şekildeki bir programın işadamları açısından hiç uygun olmayacağını iddia eden Kaçıkoç, “Saat ayarlamasını güzel yapmışlar ancak uçuş günleri doğru olmamış. Bu nedenle haftada bir gün günübirlik sefer konulmalı. Yani sabah buradan giden yolcu, akşam İstanbul’da konaklama yapmadan Isparta’ya geri dönebilmeli. Yoksa uçak dolu gidip dolu gelmez” diye konuştu.

             Birçok işadamını sevindireceğini ve uçak programını        daha etkin hale geleceğini bu şekilde düzenleme yapıldıktan sonrası olacağını savunan Kaçıkoç, “THY’nin yaz seferleri bitiyor. Kış dönemi uçuşlar bu kadar yoğun olmayacak. O nedenle düzenleme yapılabilir” diye konuştu.

 İSTANBUL’DA İKİ GÜN İŞADAMI NE YAPACAK?

            İstanbul’a Pazartesi günü giden bir işadamı THY’nin uçuş programına göre dönüş için çarşambayı beklemek zorunda kalacağına dikkat çeken ITSO Başkanı Kaçıkoç, “Soruyorum size; Nasıl beklesin işadamı 2 gün orada. Olacak şey var, olmayacak şey var. 2 gün orada otelde niye kalsın?” dedi.

 THY’YE BAHANE OLUR

            Isparta’dan İstanbul’a günübirlik sefer konulmaması durumunda THY’nin “Uçağı dolduramıyorsunuz” bahanesini ileri süreceğini savunan ITSO Başkanı Kaçıkoç, “Sonra burada bir daha sefer olmaz, bu da bizim için büyük bir hüsran olur. O nedenle Isparta’nın uçakların doluluk oranını artıracağı tek çıkış noktası benim dikkat çektiğim günübirlik sefer düzenlemesidir” görüşünü bildirdi.

 ATLAS JET NASIL UÇUYORDU?

            Bu arada 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen uçak kazasından önce Atlas Jet, Isparta’ya haftada 3 gün günübirlik sistem dahilinde uçuyordu. Saat 07.00’de Isparta’dan kalkan uçak aynı gün saat 22.00’de İstanbul’dan Isparta’ya yeniden dönüyordu. Ispartalılar bu program kapsamındaki uçuşlara sahip çıkmış ve uçaklarda doluluk oranı yüzde 50’nin altına düşmemişti.

 VALİ DE KONUŞTU

            Vali Ali Haydar Öner ise müşteri potansiyelinin yüksek olması halinde THY’nin günübirlik sefer koyabileceğini söyledi. Isparta halkını uçak seferlerine sahip çıkmaya davet eden Vali Öner, “Şimdi Türk Hava Yolları hem bir hizmet kuruluşu hem ticari şirket. Onu birlikte değerlendiriyorlar. Müşteri yoğunluğunun artması halinde günübirlik seferlere dönüşebileceği muhakkaktır” diye konuştu.