Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Gül Karahan, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 77. yıldönümü etkinliklerine verdiği desteklerden dolayı Isparta Valisi Memduh Oğuz'a teşekkür plaketi sundu.
Valilik Göl Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Gül Karahan, 4 ve 5 Aralık tarihlerinde Türk kadının seçme ve seçilme hakkı kazanmasının 77. yıldönümünü kutladıklarını hatırlattı.
Karahan, etkinlikler sırasında Vali Oğuz'dan büyük destek gördüklerini belirterek, ''Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil ilimize gelen 400'e yakın Türk Kadınlar Birliği daimi üyesi misafirimiz vardı. Misafirlerimiz sizlerin sıcak yaklaşımınızdan çok etkilendiler. Isparta'nın özellikle kadın sorunlarına sahip çıkışından çok memnun kaldılar. Biz hem o günün anısına hem de bizlere desteğinizin sürmesi için bir belge vermek istedik. Tüm dernek üyelerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.
Isparta Valisi Memduh Oğuz da Isparta'nın menfaatleri doğrultusunda işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. ''Benim dileğim senede bir gün değil sürekli faaliyetlerimiz olsun'' diyen Oğuz, kadınların sosyal konularda daha etkin olmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti. Isparta'da özellikle dernekleşmede eksiklikler tespit ettiğini vurgulayan Oğuz, ''Ama Türk Kadınlar Birliği'nin çok olgun, yetkin ve gayretli yöneticileri var'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Aynur Gül Karahan, Vali Memduh Oğuz'a teşekkür plaketi sundu. Dernek üyeleri de Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç başta olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.