Türk Sağlık Sen’in 6. olağan genel kurulunda yapılan seçimde mevcut başkan Hayati Yıldız ile Mümtaz Kamil Durak yarıştı. Durak, 55 oy ile Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı seçilirken, Yıldız 46 oyda kaldı. Doğum gününde başkanlık sevinci yaşayan Mümtaz Kamil Durak, işe sağlık kurumlarını tek tek ziyaret edip, sorunları yerinde tespit etmekle başlayacaklarını belirterek, “Bu bir bayrak yarışıdır ve ekip birlikteliğidir. Hepimiz bir nefer olarak hareket etmeliyiz” dedi.  

Türk Sağlık Sen Isparta Şubesi’nin 6. Olağan genel kurulu cumartesi günü öğretmenevinde gerçekleştirildi. Kongreye Kamu Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, sendika üyeleri ve davetliler katıldı. Konuşmalar ve yönetim faaliyet raporlarının ibrasıyla başlayan genel kurulda başkanlık için mevcut başkan Hayati Yıldız ile Mümtaz Kamil Durak yarıştı. Yapılan seçimde oyların 56’sını alan Mümtaz Kamil Durak, Türk Sağlık Sen  Isparta Şube Başkanı seçilirken, Hayati Yıldız 46 oy aldı.

YÜKSEK KATILIMLA KONGREMİZ BAYRAM YERİ OLDU

Sonucun Kamu Sen, Türk Sağlık Sen ve sağlık camiasına hayırlı olmasını temenni eden Mümtaz Kamil Durak, “Her iki gruba bu demokratik ortamı sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Yüksek katılımla kongremiz bayram yeri oldu. Bu ekibimizle önümüzdeki 4 yıl sağlık için daha ileri gitmek adına karar aldık. Bu kararları önümüzdeki günlerde paylaşacağız. İlk olarak sağlık hizmeti veren kurumları ziyaret edeceğiz. Buralarda kişilerin, kurumların problemlerini yerlerinde tespit ettikten sonra hukuki mücadele ve diğer çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR VE EKİP BİRLİKTELİĞİDİR

Daha önce yapılan temsilciler toplantısında verdiği sözden bahseden Durak, “Temsilciler toplantısında bir temsilcimiz; ikinizden biriniz kaybedeceksiniz, kaybeden kişi şimdiye kadar biriktirdiği beceri ve davranışlarını yeni yönetimle paylaşacak mı diye sormuştu. Ben buna cevaben Mümtaz olarak 4 yıldır dönemdir yönetimdeyim paylaşımlarını yeni yönetimle yapacağım fakat yeni yönetim bunu benden talep etmeli diye açık çek vermiştim. Ben yönetimden ayrılan Hayati Yıldız ve ekibinden faydalanabileceğimi ve gerekli destekleri alacağımı ümit ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır ve ekip birlikteliğidir. Birisi ekibin başında olacak ama üyeler her zaman var. Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci de bu sendikanın bir üyesi, Hayati başkan ve ben de bir üyeyiz. Hepimiz bir nefer olarak hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

SDÜ HASTANESİ’NDEKİ ARKADAŞLARIMIZ GÖREV ALMAK İSTEMEDİLER

Öte yandan yeni yönetimde Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden başkan yardımcısı olmadığını ifade eden Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mümtaz Kamil Durak, “Ekip arkadaşlarımla bütün kurumları tek tek gezdik ve arkadaşlara teklifte bulunduk. Fakat yönetimde yer almak istemediklerini bize söylediler. Delege olmak isteyenler de oldu. Yönetimi planlarken 2 sağlık müdürlüğü, 2 SDÜ, 2 şehir hastanesi olarak düşünmüştük. Ama bu dağımlar böyle olmadı. Çünkü insanlar görevlere talip olmalı. Üniversiteden başkan yardımcısı yok. Orada temsilcilerimiz var, 300’e yakın üyemiz var. Orada geçmiş yıllarda olduğu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Benim dışımda 4 sağlık müdürlüğü, 2 şehir hastanesinden başkan yardımcılarımızı belirledik” dedi.

MÜMTAZ KAMİL DURAK KİMDİR?

25 Kasım 1971 Uluborlu doğumluyum. İlk ve ortaöğretimimi Uluborlu’da gerçekleştirdikten sonra Ankara Keçiören Çevre Sağlık Koleji’nde okudum. 1991 yılında Gümüşhane Torul’da mesleki hayatıma başladım. 5 sene Gümüşhane Torul’dan sonra 2 yıl Burdur Tefenli görevim var. 1998 yılında memleketim Uluborlu’ya geldim. Halen Uluborlu İlçe Devlet Hastanesi’nde Toplum Ruh Sağlığı’nda çalışmaktayım.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Mümtaz Kamil Durak(Şube Başkanı-Sağlık Müdürlüğü)

Ahmet Türkön (Şube Başkan Yardımcısı-İdari-Sağlık Müdürlüğü)

Zeki Özdemir (Şube Başkan Yardımcısı-Mali-Sağlık Müdürlüğü)

Hayrettin Çiçen (Şube Başkan Yardımcısı-Teşkilat-Şehir Hastanesi)

Birol Kırmızı (Şube Başkan Yardımcısı- Eğitim-Sağlık Müdürlüğü)

İlker Özdoğan (Şube Başkan Yardımcısı- Mevzuat-Şehir Hastanesi)

Ayşe Çelik (Şube Başkan Yardımcısı- Sosyal İşler-Sağlık Müdürlüğü)