Türkiye-Pakistan Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı (Cinnah-2014), Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı ’nda gerçekleştirildi. 2 ülkenin komandolarının tatbikattaki gösterileri nefesleri kesti.Türkiye ve Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nden birer komando kolunun katılımıyla 15-30 Eylül 2014 tarihleri arasında icra edilen tatbikatta, Terörizmle Mücadele Harekâtı kapsamında tecrübe paylaşımı sağlandı.

Genelkurmay Başkanlığı ’ndan yapılan açıklamada, "Türkiye-Pakistan Fiili Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatları (Atatürk-Cinnah); 1998 yılından itibaren, Türkiye ve Pakistan'da dönüşümlü olarak icra edilmektedir. Pakistan'da icra edilen tatbikata ‘Atatürk ’, Türkiye'de icra edilen tatbikata ise ‘Cinnah ’ adı verilmektedir." bilgisi aktarıldı. Amacı 2 ülke komando ve özel kuvvet birlikleri arasında bilgi ve eğitim paylaşımı yapılması, 2 ülke silahlı kuvvetleri arasındaki mevcut olan işbirliği ve dostluğun daha da güçlendirilmesi ve geliştirilmesi olan tatbikat süresince; dağcılık, kol harekâtı, meskûn mahallerde muharebe, hava hücum harekâtı ve terörizmle mücadele harekâtı konularında eğitimler Betkanyon ile Özel Kuvvetler Harekâtı kapsamında küçük birlik harekâtı, gerilla taktik ve teknikleri ve karşı terörizm eğitimleri gerçekleştirildiği ifade edildi.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN ORTAK HAVA SAVUNMA TATBİKATI

Yine, Türkiye-Azerbaycan Ortak Hava Savunma Tatbikatı (TURAZ Kartalı), Azerbaycan'ın ev sahipliğinde, 18 Eylül-02 Ekim 2014 tarihleri arasında icra edildi. Tatbikatın maksadı; harekât tasarısına uygun olarak tanıma-tanıtma, dost-düşman ayırma ve önleme usullerini geliştirmek, hava sahası kontrol planını hazırlamak, kontrol ve yönetimi usullerini denemek, hava savunma sistemleri ile ilgili algılama ve elektronik taarruz tekniklerinin etkinliğine yönelik denemeler yapmak, Türk ve Azeri askerî personelin birlikte çalışabilirliğini geliştirmek olarak açıklandı.

Tatbikata; Azerbaycan'a ait 2 adet MIG-29, 2 adet SU-25 uçağı ve muhtelif helikopter ile Türkiye'ye ait 6 adet F-16 uçağı, 2 adet S-70 helikopteri, 2 adet AH-1W silahlı helikopteri iştirak etti.