TBE Kurucusu Matematik Öğretmeni Selim Değer, tercihte bulunacak üniversite adaylarına ve ailelerine önemli uyarılarda bulundu.

Üniversiteye hazırlık sürecinin önemli markalarından Türkiye Bilim Evleri, YKS tercih sürecinde önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Türkiye Bilim Evleri’nin tüm şubelerinde tercih danışmanlığı hizmeti veriliyor. TBE Kurucusu Matematik Öğretmeni Selim Değer, tercihte bulunacak gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Puan ve sıralama kadar üniversite adayının kendisinin ne istediğinin çok önemli olduğunu belirten Değer, şu açıklamayı yaptı:

“Tercih danışmanlığı tüm Ispartamıza açık.  Sınava girmiş tüm öğrencilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmet için dışardan öğretmenlerimiz de destek veriyor. Artık sıralamalar üzerinden işlem yapılıyor. Velilerin kafası karışıyor. Sistem tamamıyla değişti. Bu nedenle yardımcı oluyoruz.

YERLEŞME BARAJI 190 BİNE ÇIKTI

Eskiden 160-170.000’i öğrenci tıp ve hukuk tercihi yapamıyordu. Şimdi 190000’e kadar çıkarıldı. Örneğin 186 bindeki bir öğrenci hukuk fakültesini tercih edebilecek. Bazı fakülteler boş kalıyordu. Özel üniversiteler boş kalıyordu. Şimdi 190 bine çekildi, parası olan okuyabilecek. Eskiden bu baraj 150 bindi. Şimdi 190 bine çekildi. Parası olan, özel okul kontenjanlarına girebilecek.  Zaten devlet okullarının boş kalma durumu yok.

ÇOCUKLAR KENDİSİNİ TANIMALI

Tercihte çocukların dikkat etmesi gereken ilk şey sıralama. Ama daha önemlisi kişinin kendisi tanıması. Bir çocuk önümüzdeki yılları nasıl geçirmek istiyorsa o şekilde tercih etmesidir. Kişinin kendisini tanıması çok önemli. Bir çocuk tıp okumak istiyorsak, bir yıl daha beklesin, hazırlansın. Ya da 10 bine girmiştir ama su ürünleri okumak istiyordur. En iyi su ürünleri fakültesini okumalı.”