Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli bir proje ile Türkiye'nin ilk Geriatrik Diş Kliniği'ni Isparta’da açacak
 
Türk Diş Hekimleri Haftası geçtiğimiz günlerde SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Isparta Diş Hekimleri Odası tarafından birlikte kutlandı. Etkinlikte fotoğraf ve heykel sergisi, spor müsabakaları ve konserler büyük ilgi gördü. Program, Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine; "Önlük Giydirme Töreni" ve kokteyl ile son buldu. Diş Hekimliği Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Okan Leblebiciler, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Prof. Dr Şakir Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, Isparta-Burdur Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Hüdayi Kartöz, Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Nejdet Adanır, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman yaptı. Diş Hekimliği'nin tarihi hakkında bilgiler veren Türkkahraman SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin; sadece bölgesinde değil tüm Türkiye'de örnek alınan, referans gösterilebilen bir seviyeye ulaştığını vurguladı. Türkkahraman, 2011 yılında tedavi edilen hasta sayısı elli bin iken bu gün bu sayının yüz otuz bine ulaştığını ifade etti.

Son olarak BAKA destekli bir proje ile Türkiye'nin ilk "Geriatrik Diş Kliniği"nin açılacağının da müjdesini veren Prof. Dr. Hakan Türkkahraman; Isparta Valisine, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na ve tüm meslektaşlarına teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Daha sonra söz alan Isparta-Burdur Diş Hekimleri Odası yönetim kurulu üyesi Diş Hekimi Naim Şenyurt ise ağız ve diş sağlığı hususunda ülkemizdeki bir takım eksiklikleri ve bu hususta önleyici bir takım adımların atıldığını aktardı. SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek "22 Kasım Türk Diş Hekimleri Günü’nün kutlu olmasını diledi. Son olarak söz alan Vali Yardımcısı Okan Leblebiciler SDÜ Diş Hekimliği Fakültesinin vermiş olduğu tedavi hizmetlerinin kalitesine değinerek ülke olarak pek çok hastalığın ana nedeninin ağız ve diş sağlığından geçtiğini ve bu konuda diş hekimlerine önemli görevler düştüğünü söyledi. Konuşmaların ardından spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Spor müsabakaları ödül töreninin ardından SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine 'Ördük Giydirme Töreni" yapıldı.