CHP’den 23. Dönem 3. sıra milletvekili adayı Av. Eyüp Ersoy, 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimleri için yeniden aday adaylığını açıkladı.

CHP’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Ersoy, Ak Parti iktidarını eleştirdi.

CHP İl binasında düzenlenen toplantıya İl Başkanı Yusuf Erdoğan ve çok sayıda parti mensubu katıldı.  

Ersoy, aday adaylığını açıkladığı toplantıda şu şekilde konuştu: “Şimdi, daha çok çalışmak zamanıdır. Şimdi, gazetecilerin yazılarından dolayı tutuklanmalarına son verme zamanı. Bir gazetecinin hangi haberi nasıl yazacağı, çok açık söylüyorum, savcıların, güvenlik kuvvetlerinin değil, işi gazetecilik olanların, iletişim fakültelerinin konusudur. Eğer savunulduğu gibi, son tutuklamalar gazetecilikle ilgili değilse, ne ile ilgili olduğunun açıklanması gerekir. Tutuklamaların hangi nedenlerle olduğunun kamuoyunun bilmemesi kabul edilemez. Yargı ne için vardır? Bizi özgür kılmak için. Şimdi ise yargı özgürlüklerimizi önünde bir korku unsuru oldu. Yargının sorunu derindedir. İddia makamı yukarıda oturuyor. Vatandaş avukatı, savunucusu ile birlikte aşağıda oturuyor. İddia ile savunmanın aynı seviyede oturmasını sağlamak zamanı gelmiştir. Şimdi marangoz hatasını gidermenin zamanıdır. Şimdi, çocuklarımızın yarış atı gibi sınavdan sınava koşturulmasına son verme zamanı. Şimdi, çocuklarımızın okula öğrenmek, eğlenmek ve oynamak için gitme zamanı. Şimdi, sadaka değil, herkese aile sigortası zamanı. Şimdi, yalnız iktidardaki partiyi değil Türkiye'yi değiştirme zamanı. Şimdi, davaların ortalama 3,5 yıl sürmesine son verme zamanı. Şimdi, denizlerimizin, göllerimizin arıtmasız kanalizasyonlarla kirletilmesine son verme zamanı. Şimdi, vergi politikaları ile yoksullara avantaj sağlama zamanı. Şimdi, bütün çocuklarımızı internete ulaşabilir kılma zamanı. Şimdi, yalnız yüksek okulda değil, bütün okullarda katkı payı vs. harçlara son verme zamanı. Şimdi, daha çok özgürlük zamanı. Şimdi, daha onurlu bir ülke olma zamanı. Şimdi, mülkiyetin ve yönetimin erkeklerde olmasına son verme zamanı. Şimdi, emeğe, alınterine saygı duyulacağı bir dünyayı kurma zamanı. Şimdi, herkesin düşüncelerini korkusuzca dile getirme zamanı. Şimdi, telefonlarımızın dinlendiği kaygısı ile konuşmaktan korktuğumuz günlere son verme zamanı. Şimdi, kadınların TBMM'de % 9 değil, % 50 temsillerini sağlama zamanı. Şimdi, ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik verme zamanı. Şimdi, doğanın ve çevrenin korunması için çaba gösterme zamanı. Şimdi daha adil olma zamanı. Şimdi, geçmişte yanlış karar aldılar diye karar alıcıları suçlamak değil, yanlış kararlara sessiz kaldığımız için kendimizi sorgulamamız zamanı. Bunu kendimizi kötü hissetmek için değil, gelecekte bu hataları yapmamamız için yüzleşmemiz lazım. Ülkemizde cezaevindeki çocuğu ile görüşme süresinde, (kürtçe konuşma yasak olduğu için) yalnızca çocuğuna bakan bir annenin, bir kürt annenin çektiği acıyı anlamak zamanı. Bir anneyi çocuğu ile konuşmasının yasaklanmasında devletin ulvi çıkarı olamaz. Şimdi acılarımızı paylaşma zamanı, acılarımızı paylaşarak azaltma zamanı. Şimdi, akan kanları durdurma, şiddete son verme, barışa bir şans verme zamanı. Şimdi susma değil, haykırma zamanı, şimdi, öfke değil sevgi zamanı...

Kar yağdı Ankara'nın yönetimi iflas oldu. Ankara'da kar tatili oldu. 12 Haziran’da da AKP’nin başına kar yağacak. Bunları 12 Haziran’da hep birlikte ve geri gelmemek üzere tatile göndereceğiz. Şimdi, herkesin yurttaşı olmaktan onur duyacağı bir ülkeyi birlikte inşaa etme zamanı.

Fark yaratmak; Isparta için fark yaratabiliriz. Çünkü daha önce yarattık. Şimdi, Isparta'nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kendisinden onur duyacakları milletvekili ile temsil edilmesine şans verme zamanı. Şimdi umuda şans verme zamanı. Çalışmalıyız, okyanusu suya bakarak geçemeyiz. Şimdi sosyal demokrasi zamanı. Şimdi CHP zamanı. Şimdi Eyüp Ersoy Zamanı”.

Av. Eyüp Ersoy kimdir?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1993 Çorum'da Hukuk Bürosu Kurucu Avukatlığı yaptı. Çorum İnsan Hakları Derneği Başkanlığı yaptı.

Halk Evleri Kurucu Başkanlığını üstlendi. Çağdaş Hukukçular Derneği Yönetimi Kurulu Üyeliği yaptı. 1999 Seçimlerinde Çorum Belediye Başkanı Adaylığı, 2007 Isparta Milletvekili adayı oldu. Av. Eyüp Ersoy evli ve iki çocuk babasıdır.