Kâinatın huzurla dolduğu Ramazan ayında kardeşlik bağlarını güçlendirmeye, ülkemizde ve nice diyarlarda ihtiyaç sahiplerine ulaşıp Ramazan coşkusunu beraber yaşamaya, hikâyemize daha çok insanı ortak etmeye ihtiyacımız var.

İnsanlığın sevgi ve merhameti yeniden kuşanmaya ihtiyaç duyduğu bu dönemde Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu Ramazan ayında da yurt içinde 81 il 725 ilçede, yurt dışında ise 98 ülke ve 323 bölgede kardeşlerimizle gönül köprüleri kuracağız. Bu kapsamda muhtaçlara gıda kolisi, alışveriş yardım kartı dağıtacak, iftar sofraları kurup yetimlerimize bayramlık kıyafet yardımında bulunacağız.

Türkiye Diyanet Vakfı, yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği iyilik faaliyetleri ve üstlendiği sorumluluğun bilinciyle ülkemizde ve yedi kıtada, milletimizin emanet ettiği fitre, zekat ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya bu Ramazan ayında da devam edecek.

Hayırseverlerimizin yardımlarıyla yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerimizi genişleterek sürdürürken, bu Ramazanda “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin!” diyor, aziz milletimize umut bağlayan ve yolumuzu gözleyen kardeşlerimiz için yola çıkıyoruz.

“Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin”

Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun zirveye çıktığı Ramazan ayında Müslümanların bireysel ve toplumsal hayatına doğrudan temas eden dini vecibelerimizden birisi olan zekat da büyük önem taşımaktadır. İhtiyaç sahibi Müslümanlara ulaşmada köprü vazifesi gören zekat, dinî ve ahlâkî değerleri yücelten, sosyal yapıyı güçlendiren, ekonomik hayata canlılık getiren bir ibadettir. Zihin ve gönül dünyamızı aydınlatan yüce kitabımız Kur’an’ın ifadesiyle zekât, fakirin hakkıdır. Bu itibarla Müslüman, zekât vererek hem mali bir ibadeti yerine getirmiş hem de maddi ve manevi kirlerinden arınmış olacaktır.

Milletimizin zekât vermek için gerçek muhtaçları ve güvenilir kurumları aradığı bir dönemde Vakfımız, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında açlık, doğal afet, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca kardeşimize insani yardım ulaştırmanın yanı sıra, zekâtlarınızı güvenilir bir kurum olarak gerçek sahiplerine ulaştırmayı da kendisine vazife addetmiştir.

Vatandaşlarımızın zekat bağışları, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı koordinesi ile başta yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahipleri olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarındaki dinimizce zekât verilebilecek mazlum, mağdur kardeşlerimize ulaştırılacaktır. Ayrıca, eğitim alanında yürüttüğümüz faaliyetler çerçevesinde geleceğimizin mimarı gençlerin yetiştirilmesinde değerlendirilecektir.

“Dünyanın dört bir yanında Ramazan iklimi”

Bugüne kadar düzenlediği Ramazan programlarında milletimizin fakir ve muhtaçlara ulaşan yardım eli olan, Ramazan sevincini farklı coğrafyalarda açtığı iftar sofralarında milyonlarca Müslüman kardeşimizle birlikte yaşayan Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan faaliyetlerini bu yıl da artan bir ivmeyle devam ettiriyor.

Bu Ramazan ve her zaman, şehrimizde, ülkemizde ve dünyamızdaki ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek için emanetiniz olan zekat, fitre ve bağışlarınızı gerçek sahiplerine ulaştırıyoruz.

2019 yılı Ramazan çalışmalarımız kapsamında 98 ülke ve 323 bölgede iyiliğin sesi olacak, kardeşlik iklimini dünyanın dört bir tarafına taşıyacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı ve yerel sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştireceğimiz Ramazan yardım programı çerçevesinde, dünyanın farklı coğrafyalarında 102.100 gıda paketi dağıtımı yapacak, 196.675 kişiye iftar verecek, Bangladeş, Çad, Filistin, Nijer, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen olmak üzere 8 ülke 19 bölgede 11.000 çocuğa da bayramlık kıyafet yardımı yapacağız.

Yurt içine yönelik yardımlar çerçevesinde ise ihtiyaç sahipleri ve mülteci aileler için 40 bin adet alışveriş yardım kartı dağıtacak, 5 bin yetim kardeşimize kıyafet yardımı yapacağız. Ülke genelinde il ve ilçe şubelerimiz tarafından kurulacak iftar sofralarında da 1 milyondan fazla kardeşimizle bir araya geleceğiz.

Vakfımız, bu yıl Ramazan ayında yurt içinde ve yurt dışında toplam 22,3 milyon TL değerinde yardım yapmış olacak.

Paylaşmaya ve şükretmeye en çok değer verdiğimiz bu ayda insanlığın kimsesi olmaya çalışacak, hiç tanımadığımız insanlarla orucumuzu açacak, aynı safta kıblemize yönelerek Rabbimize iltica edecek ve içtenlikle yaptıkları dualara ortak olacağız.

Bayramda yetimleri unutmayacağız

Bir çocuk için bayramlık, bayramın gelişi demektir. Hele ki yetim bir çocuksa onu yalnız koymamak bizlerin üzerine düşen en büyük vazifedir. Bu Ramazan ümmetin yetimlerini de unutmuyor ve onların bayram sevincine ortak oluyoruz. Yetim çocukların bayramlık ihtiyacını yurt içinde ve yurt dışında karşılayarak, bayram sabahına daha mutlu kalkmalarına vesile olacağız.

Ramazan boyunca yardımlarımız devam ederken yurt içinde ve yurt dışında yetimlerimizin bayramlık ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bayram coşkusu bütün evlerde yaşansın, çocuklar gülsün diye, milletimizin hediye ettiği bayramlıkları yetimlerimize ulaştıracağız. Hayırseverlerimiz 100 TL bağışta bulunarak bir yetimin bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek.

Vatandaşlarımız Ramazan ayı boyunca zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışlarını www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online yapabileceği gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da yapabilecek.

Ayrıca, bağışçılarımız tüm GSM operatörlerine bağlı faturalı ve faturasız hatlardan 5601’e SMS göndererek fitre bağışında bulunabilecek. Bir SMS ücreti, bir Fitre bedeli olan 23 TL’dir.

Vatandaşlarımız 0312 416 90 00 numaralı Çağrı Merkezimizi arayarak da Ramazan çalışmaları hakkında detaylı bilgi alabilecek.

Bu Ramazan ve her Ramazan, şehrimizdeki, ülkemizdeki ve dünyamızdaki ihtiyaç sahiplerinin ellerinden tutmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek için emanetiniz olan zekat, fitre ve bağışlarınızı bekliyoruz.