SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ne Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdulkadir Ersal ve beraberindeki heyet ziyarette bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdulkadir Ersal, Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin kamuoyuna duyurmuş olduğu Yaşlı, Hasta, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Eğitim Merkezi’ne destek için ziyarette bulundu.

“Isparta yaşlı ve emekli kenti, TÜİK raporlarına göre şuanda 75 bine yakın yaşlı insan ve 72 bin civarında emekli insan mevcut. Bunun yanında 18 bin civarında da 2022 sayılı yasa kapsamında 65 yaş üstü yaşlılık aylığı alan yaşlı ve muhtaç insanlar mevcuttur. Madem Isparta sağlık kenti diyoruz yaşlı ve bakıma muhtaç insanlar olduğundan burada Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Eğitim Merkezi’nin yapılması çok güzel bir şeydir.

Sayın müdürümüz Fatih Cebeci Bey bu konuda bir girişimde bulunmuş onun için kendisine kendim ve teşkilatım adına bu konuda göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü teşekkür etmeye geldim. Yaşlı insanların derneğimiz üyesi olması ve dolaştığımız ilçelerde yaşlı, bakıma muhtaç insanlarımızın sayısının fazla olduğunu tespit ettik. Parası olduğu halde evlatlarının bakamadığı ya da bakmadığı veya nasıl bakacaklarını bilmediklerinden dolayı böyle bir merkeze Isparta’nın ihtiyacı olduğu ve bu merkezde yetiştirilecek elemanlara da Isparta halkının ihtiyacı vardır. Bu merkezin geniş bir arazisi olması münasebetiyle ayaktan ve yatarak tedavi görecek hastalarımızın burada dinlenmeleri, eğlenmeleri, sinema salonları, spor salonları, yemekhaneleri, sağlık hizmetlerinin verileceği yerlerinin yapılması yaşlı insanlarımız için çok önemlidir. 

Üç yıldır atıl vaziyette bekleyen hastaneye de sahip çıkması bakımından Sayın Fatih beye burada Isparta halkına böyle bir yatırımı kazandıracağı için tekrar teşekkür etmek istiyorum. Binanın faaliyete geçmesi bizi hem memnun edecektir, hem gururlandıracaktır. Bu girişimin başarılı olabilmesi için başta siyasilere, milletvekillerimize çok büyük görevler düşmektedir. Duyarlı olmalarını davet ediyorum.

Belediye başkanımıza Isparta halkına ve sivil toplum örgütlerine Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ne destekte bulunmalarını diliyorum. 

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ne geldiği günden beri gerek basında gerek yaptığı projeler ile büyük atılımlar yapan ve bu projelere imza atan Fatih Cebeci Bey’in Isparta’ya katkı sağlayacak girişimlerinin her alanda devam etmesini diliyorum. Fatih Bey’in sadece gençlere yönelik eğitim ve projelere imza atmadığı, Isparta’daki yaşlıları da düşünerek yapılan bu projeyi teşkilatımız olarak desteklediğimizi bildiriyor kendisine şimdiden başarılar diliyor, teşekkür ediyorum.” dedi.