Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Rabia Aydemir lavanta üzerine yapılması gereken önemli konuları konuştuk.
YÖNLENDİRİCİ LEVHALAR ÇOĞALTILMALI
Lavanta Kokulu Kuyucak Köyünün Marmara, İç Anadolu, Karadeniz ve Ege Bölgelerini turizmin başkenti Antalya’ya bağlayan yol güzergahı üzerinde bulunduğuna dikkat çeken Başkan Aydemir; “Karayolu ile Antalya’ya tatile giden yerli turizmcilerin yüzde doksanı bu yolu kullanıyor. Bu büyük bir avantaj. Ancak yollarda yönlendirme levhalarında büyük eksiklikler var. Telefonla bize ulaşıp yol soran birçok misafirimiz oluyor. Konum atıyoruz, bazen o da yeterli olmuyor. O nedenle anayolda daha çok yönlendirici levha olması gerekiyor. Isparta il sınırına girildiğinden itibaren İstanbul-Ankara-Antalya devlet karayolunda her iki kilometrede bir yönlendirici levhalar olması lazım. Bu konuda devlet büyüklerimizin yardımcı olması gerekiyor” dedi.
2021 TURİZM SEZONUNDA 1.5 MİLYON MİSAFİR BEKLİYORUZ
2021 turizm sezonunda yaklaşık1.5 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade eden Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Rabia Aydemir; “Turizm Dünya genelinde büyük önem kazandı. Ülkemizde de aynı şekilde. İnsanlar refah düzeyi yükseldikçe gezmek istiyor, görmek istiyor, tanımak istiyor. Geçen sene pandemi süreci olmasına rağmen 500 binin üzerinde ziyaretçimiz oldu. Alınan önlemler sonuç verdi. Pozitif vaka anlamında herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bu sene turizm sezonuna kadar inşallah pandemi süreci biter. Bu sezon hedefimiz büyük. Yaklaşık 1.5 milyon ziyaretçiyi Lavanta Kokulu Kuyucak Köyünde misafir etmek istiyoruz.” diye konuştu. 


HER MİSAFİRİN MEMNUN AYRILMASINI İSTİYORUZ
Gün geçtikçe rakiplerinin arttığına vurgu yapan Başkan Aydemir; “Türkiye lavantayı Kuyucak Köyü ile birlikte tanıdı. Ancak gün geçtikçe rakiplerimiz çoğalıyor. Ülkemizin birçok bölgesine lavanta dikildi. Gün geçtikçe rakiplerimiz çoğalıyor. Buna rağmen arama motorlarında hala Kuyucak Köyü birinci sırada çıkıyor. Lavanta Kokulu Kuyucak Köyü Türkiye genelinde marka haline geldi. Bu büyük bir avantaj. Ancak yapılması gereken birçok işimiz var. Kuyucak halkı olarak bunun bilincindeyiz. Biz bu avantajımızı devam ettirmek için sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Kuyucak Köyüne gelen her misafirin memnun bir şekilde ayrılmasını istiyoruz. Köyde yaşayan herkes lavantadan para kazanmak istiyor. Tatlı bir rekabet var. Ancak bazen tatlı rekabet çizgisini aşanlar oluyor. Biz kooperatif olarak örnek olmak amacıyla standart bir satış politikası izliyoruz, istikrarlı bir fiyat politikası izliyoruz. Herkesin de buna uymasını istiyoruz. Bu kapsamda rekabet çizgisini aşan vatandaşlarımızı da uyarıyoruz. Ancak bu şekilde sürdürülebilir olur” dedi.
FABRİKA ÜRETİME BAŞLAYACAK
Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimciler Kooperatifi olarak Kuyucak Köyüne lavanta mamulleri üretim fabrikası kurduklarını belirten Başkan Aydemir; “Köyümüzde lavantalı ürünlerde üretim eksikliği vardı. Bu konuda ilk adımımızı attık. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız, emek harcadığımız fabrikamızı çok şükür kurduk. Makinelerimizde geldi ve montajları yapıldı. Önümüzdeki günlerde ilk etapta lavantalı sabun üretmeye başlayacağız. Akabinde lavantalı kolonya ve krem üretimine yapacağız. Bu konuda muhtarımız çok yardımcı oldu. Üyelerim adına çok teşekkür ediyorum.” dedi. (İBRAHİM DEMİRAYAK)