Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) tarafından düzenlenen Eğirdir Dağcılık Şenliği, Melikler Yaylası'nda yapıldı.
Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, Aksu Belediye Başkanlığı, Yenişarbademli Kaymakamlığı ve Yenişarbademli Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla ETUDOSD tarafından gerçekleştirilen 15. Dağcılık Şenliği, 46 kulüpten bin 255 dağcı ve doğaseveri Melikler Yaylası'nda buluşturdu.
Katılımcıların kamp çadırlarını kurmalarından sonra Pınargözü Mağarası'na yürüyüş düzenlendi. Eğirdir Dağcılık Şenliği'ni ziyaret ederek şenlik yemeğine katılan Isparta Valisi Memduh Oğuz, dağcılarla sohbet etti. Dağcıların bağlamasını dinleyen Vali Oğuz, daha sonra kendisi de katılımcılar için bağlama çaldı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve ETUDOSD yöneticileriyle de görüşen Vali Oğuz, Eğirdir Dağcılık Şenliği'nin bölgenin tanıtımında büyük katkıları olduğunu söyledi. Oğuz, ''Gelecek yıl şenlik için daha iyi bir tanıtım yapmalıyız. Türkiye'mizin dağlarında bu tür şenlikleri görmek mutluluk verici. Dağcılık Şenliği'nin bütün masraflarını valiliğimizce karşılayabiliriz, bu imkanımız var'' dedi.
Katılımcılar şenlik çerçevesinde 2998 metre yüksekliğindeki Dedegöl Zirvesi'ne de tırmandı.