Konya'da Toros Dağları üzerine yapımı devam eden Eğiste Viyadüğü'nde köprü üst yapı imalatının neredeyse yüzde 50’si tamamlandı.

Türkiye'nin prestijli projelerinden biri olarak gösterilen Eğiste Viyadüğü, Konya ile Antalya'yı birbirine bağlayacak.

Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu'nda yapılan viyadüğün son hali görüntülendi.

MESAFE 4 BİN 400 METRE KISALACAK
2022 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenen Hadim Devlet Yolu'nun Eğiste Deresi geçişinde halihazırda kullanılan yolda yapımı devam eden viyadük, 4 bin 400 metre uzunluğundaki kesiminin yüzde 8 olan boyuna eğimini yüzde 2,30 mertebesine düşürecek.

Böylelikle dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi'nde ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak proje ile mesafe 4 bin 400 metre kısalacak.

KONYA-ANTALYA ARASI 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK

Viyadük inşaatı bölgede heyecan yaratırken, bitmesi halinde Konya-Antalya arasını 2 saat 15 dakikaya düşürecek.

Bu viyadüğü kullananlar hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlamış olacak.

BU YOL NEDEN YAPILAMIYOR?

Isparta- Antalya Dereboğazı duble yol yapımı, yılan hikayesine dönmesine rağmen her sene gündeme gelmekte ve her sene farklı umut ve vaatlerle bu yol anlatılmakta. Şuan dereboğazı yolu için herhangi bir çalışma yapılmaz iken Isparta'nın iki komşu şehiri yol konusunda atağa geçti ve Konya- Antalya Yoluna çok büyük yatırım yapılıyor.

Senelerdir gündeme gelen dereboğazı yolunda bir gelişme yaşanmaz iken Konya- Antalya yoluna yapılacak yol ise Ispartalıları derinden üzdü. Senelerdir beklenen Dereboğazı projesinde bir gelişme yaşanmazken komşu şehirlerin aralarında bulunan karayollarına daha büyük bir yatırımla duble yol yapma atağına geçmesi Ispartalıların aklına bu yol neden 'YAPILMIYOR veya YAPILAMIYOR' sorusunu getiriyor.