Isparta Belediyesi Köy Buluşmaları devam ediyor. Köy buluşmalarının sonuncusu Gelendost’un Balcı Köyünde düzenlendi. Çocuklar için gün boyu devam eden çeşitli etkinliklerin yanı sıra yetişkinlere yönelik de Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir konseri yer aldı.

Gelendost Balcı Köyünde düzenlenen programa belediye meclisi üyeleri ile birlikte katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 1973 yılında Mardin Katrancizre’de kaçakçılarla girilen çatışmada şehit düşen Er Mevlüt Demir’in ana ocağını ziyaret etti. Anne Emeti Demir ile bir süre sohbet eden Başkan Günaydın aileye Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. Başkan Günaydın ve beraberindekiler daha sonra yine köyde ikamet eden Kore Gazisi Nazım Öner’i ziyaret etti. Gazi Öner ve aile yakınlarıyla bir süre sohbet eden Başkan Günaydın burada da aileye Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. 

Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir, köy meydanını dolduran yüzlerce vatandaşa unutulmaz bir gün yaşatırken, çocuklarda kendileri için hazırlanan etkinliklerle mutlu oldu. Program öncesinde konuşan Balcı Köyü Muhtarı Ünal Özkan, köylerinin 960 nüfusa sahip olduğunu ve 250 haneden oluştuğunu belirtti. Köylerinin geçim kaynağının hayvancılık, tarım ve samancılıktan oluştuğunu dile getiren Muhtar Özkan, köylerinde 58 ortaokul öğrencisi bulunduğunu ve bundan dolayı da köylerine bir ortaokul yapılmasının gerekliliğinden bahsetti. 

Gelendost Balcı Köyünün birlik ve beraberliğin en güzelini bugün düzenlenen programla gösterdiğini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Türk Milletinin asil ve misafirperver bir toplum olduğunu ve bunun da Balcı köyünde mevcut olduğunu kaydetti. Isparta için yapmak istedikleri ideallerinin bulunduğunu ve bunu gerçekleştirmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Günaydın, “Şu anda Isparta’nın altyapısı bitti. Ülkemize örnek oldu. Yollarımızın dayanıklı asfaltları bitti diyebiliriz. Yine belediye olarak şirketler vasıtasıyla üretim yapan, gelir sağlayan ve bu geliri Isparta için kullanan fabrikalar kurduk. Belediye başkanının görevi fabrika kurmak değil ancak biz üretmek, para kazanmak ve istihdam sağlamak amacıyla bu fabrikaları şehrimize kazandırdık” dedi. 

Isparta’nın kültürel, tarihi ve ekonomik anlamda bir kent olma yolunda ilerlediğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendilerinin muhalefet bir belediye başkanı olmasına rağmen yapılan yatırımlar ve izlenen çalışmalarla yaşanabilir iller arasında Isparta’nın iki yıl üst üste birincilik aldığına değindi. Başkan Günaydın, “Isparta Belediyesi kendi yağıyla kavrulan, yatırımlar yapan ve yapmaya devam eden bir belediyedir. Nüfusuna oranla Türkiye’nin en zengin belediyesi Isparta Belediyesidir. Büyük bir hayalim var. İmkanlar doğacak olursa, şehrimizin 204 köyünü de Türkiye’nin en yaşanabilir köyü yapmak istiyorum” görüşlerinde bulundu. 

Konuşmaların ardından vatandaşlar Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir’in seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle coştu. Çocuklarda gün boyu kendileri için kurulan balon parklarda gönüllerince eğlendi. Ebru yaptı. Yine gün boyu davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Yetişkin ve çocuklarda köylerinde böylesine güzel bir program düzenlenmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler. Vatandaşlar, “Bu etkinlik köyümüze güzel bir moral oldu. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesini sağlayan başkanımıza teşekkür ederiz. Bu etkinlik bizler kadar çocuklarımızı da çok mutlu etmiştir. Çocuklarımızda farklı bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadılar” ifadelerinde bulundu.