Türkiye'nin en büyük halı ve kilim müzesi Isparta'da.

Geçmiş yıllarda düzenli bakımı yapılmayan,son zamanlarda girişinden çıkışına bakımlı olan Müzeye olan ilgi gün geçtikçe artıyor.

Çoğunluğu el dokuması 3 bin 500'ün üzerinde halı ve kilim bulunan müze, bu yönüyle Türkiye'de tek olma özelliği taşıyor.

Isparta'nın terası olarak bilinen Gökçay Mesirelik Alanı girişinde bulunan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi'nin, dış cephesinde 52 ton ağırlığında, dünyanın en büyük 3 gül heykeli yer alıyor.

Müzenin giriş kapısı, Isparta'yı simgeleyen gül ve ahşapla buluşturuldu. Belediye Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi'nde 32 usta tarafından yapılan kapı, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Müze kent tarihi ve kültürüne ışık tutuyor

Etnografya araştırmacısı İsmail Ateş ile halı imalatçısı Hasan Büyükçam ve Türkiye'nin tek halı portre sanatçısı Ahmet Aksakal'ın adı müzenin katlarına verildi.

Müzeyi yerli ve yabancı çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Isparta'nın el dokuma halı ve kilimleriyle birlikte çok sayıda farklı eseri bir arada gören turistler,11 katlı müzenin son katı seyir terasından Isparta'nın tamamını kuşbakışı görebiliyor.

Müze, hafta içi ve hafta sonu ziyarete açık.

Müzenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda çoğu ilden gelen ziyaretçiler, buram buram tarih kokan müzeyi beğeniyle geziyor.