9 ilde şehir içinde kalmış 10 küçük sanayi sitesini taşıma kararı alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yeni oluşacak sanayi siteleri için Belediye Başkanı Günaydın'ın Gül 2 Sanayi Sitesi Kooperatifi için bizzat kendisinin çizdiği Isparta Yeni Sanayi Projesi'ni önerecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Üretim Reformu Paketi kapsamında aralarında Isparta'nın da bulunduğu 9 ilde şehir içinde kalmış 10 sanayi sitesini şehir dışına taşıma kararı aldı. Bu karar doğrultusunda hazırlıkları tamamlanan yönetmelik ile şehir dışına taşıma sürecinde esnaflara her türlü finansal destek sağlanacak. Şehir içinde kalmış sanayi sitelerinin taşınma kararını kapsayan 9 şehir arasında yer alan Isparta'da da hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.  Eski Sanayi Sitesi ve Yeni Sanayi Sitesi'nde yer alan esnafların 2009 yılına kadar taşınma süreçlerinin başlatılması hedefleniyor. 

ISPARTA EN AVANTAJLI KENT

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın şehir içinde kalan sanayi sitelerinin taşınma kararından önce yeni bir sanayi sitesi kurma çalışmalarına başlayan Isparta, bu konuda en evantajlı iller arasında yer alıyor. Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin Bozanönü yolu üzerinde büyük bir alanı imarda sanayi sitesi alanı yaptırması, kamulaştırma için kamu yararı kararı aldırması Isparta'yı bu sürece hazır hale getirdi. Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin üzerinde çalıştığı Yeni Sanayi Sitesi Projesi de bizzat Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından çizilerek, hazırlandı. 

ISPARTA PROJESİ ÖRNEK

Belediye Başkanı Günaydın'ın Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi adına bizzat kendisinin çizdiği Yeni Sanayi Sitesi Projesi, hem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye hem de çalışmaları yerinde incelemek üzere Isparta'ya gelen Bakanlık Müsteşarı'na sunuldu. Modüler sistem ile hazırlanan Isparta Yeni Sanayi Sitesi Projesi'nde yolların 30-35 metre genişlikte tutulması, sanayinin tam ortasında büyük bir meydan ve sosyal donatı alanı bırakılması Bakanlık bürokratlarınca da çok beğenildiği öğrenildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Isparta için hazırlanan yeni sanayi sitesi projesini diğer 8 ildeki 9 sanayi sitesinin taşınma sürecinde de kullanma, tip proje olarak örnek göstereceği öğrenildi.