Ziyarette karşılıklı işbirliği görüşmeleri ele alınırken, ISBİAD’ın yapacağı üretime dayalı fabrika kurulması konuları ele alındı. Başkan Günaydın, şehre kazandırılacak olan her türlü yatırım işbirliğine hazır olduğunu, belediye şirketleri ile de kurulacak olan fabrikaya destek olabileceklerini söyledi.

Isparta Birleşik İşadamları Derneği (ISBİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alp, Başkan Günaydın’a kendilerini kabulünden dolayı teşekkür ederken, “Akdeniz Bölgesinin en beğenilen belediye başkanı seçilmenizden dolayı sizlerle gurur duyuyoruz” dedi. Başkan Günaydın’ın şehre hizmet noktasında yoğun bir tempo içerisinde çalıştığını vurgulayan Alp, bu temponun kendilerine de şevk verdiğini iletti. Dernek olarak çeşitli yatırım konularında görüşmeler yaptıklarını yine ISVAK ile birlikte proje çalışmaları içerisinde bulunduklarını dile getiren Alp, bunlardan birinin de yalıtım üzerine bir fabrika kurulması yönünde olduğunu belirtti. Yapılan bu çalışmalara üniversitenin akademisyen gurubunun da destek verdiğini aktaran Alp, “Isparta üzerinde birlikte çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hocalarımızın desteklerinden dolayı da teşekkür ediyoruz. Bizleri kabulünüzden dolayı sizlere bir kez daha teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

ISBİAD’ın kurucularından ve önceki başkanlarından Eyüp Avcular da, derneğin gençlerin talepleri doğrultusunda kurulan bir dernek olduğunu, üniversite ve şehir birleşmesinin nasıl olabileceği noktasında çalışmalar yaptıklarını anlattı. Avcular bu çalışmaları yaparken, bilgi, araştırma, teknik ve sosyal yönüyle çalışmalar yaptıklarına değinerek, “Bu çalışmalarda hocalarımız bizden fazla arzu ettiler ve derneğimizin içerisindeler” görüşlerinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden ve derneğin güzel bir niyetle yola çıktığını belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Derneğinizi gönülden tebrik ediyorum. Derneğiniz birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birisini sergiliyor. Burada şimdiki başkan ve önceki başkanlar bir arada” dedi.

Çalışmaların daha da öteye götürülmesi noktasında her zaman derneğin yanında olduğunu ve üretimi desteklediğini kaydeden Başkan Günaydın, “Üretim noktasında yapacağınız çalışmalara katılırım, belediye şirketlerimizle güç veririm” ifadesinde bulundu. Türkiye’de son zamanlarda konut ağırlıklı çalışmalar yapıldığını, gökdelen şeklinde inşaatlar yapıldığına vurgu yapan Günaydın, “Belediye olarak kurduğumuz fabrikalar Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun öncüsü oldu. Yeni bir fabrika kurmak için yaptığımız fizibilite çalışmalarını tamamladık. Konut, AVM yapmakla bu ülke ilerlemez” derken, kurtuluşun Atatürk’ün dediği gibi çok çalışmak ve üretimden geçtiğini aktardı.,

Günaydın, ISBİAD’ın üretim amacıyla fabrika kurma projesini desteklediğini belirterek, “Üretim yapalım. Bu teşebbüse girerseniz ben yanınızdayım. Projenize sermayede katarım. Şu anda bizim bims firmamız para kazanan bir fabrika bu kazanılanı da Isparta’ya harcıyorum” görüşlerinde bulundu.  Günaydın ‘Bu parayı nereden kazandın ?’ diye sorduklarında da verdiği cevabı ise şu şekilde açıkladı: “Milliyetçi Hareket Partili muhalif bir belediye başkanı olduğum için ben büyük kazançlara sahip oldum, büyük yatırımlara sahip oldum. Çünkü devletten gelecek diye baksaydım, ne fabrika kurabilirdim, ne çalışabilirdim, ne bu kadar zinde ihaleleri takip ederek kazançları sağlayabilirdim. Onun için parayı Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkanı olduğum ve muhalif olduğum, kendin öz güveninle yürütmek istediğin için bu sefer Türkiye’de 81 vilayet içerisinde tek üretken belediye Isparta Belediyesi.  Her şey devletten beklenmez. Onun için böyle bir teşebbüsünüz olursa doludizgin arkanızdayım”