Yokluk içinde gelen başarı 

Sav Kasabası İlkokul ve Ortaokulu, kendi bünyesinde kurduğu Muay Thai Takımı oyuncuları giyecek eşofmanları, şampiyonaya gidecek araçları olmamasına rağmen tüm zorluklara göğüs gererek katıldıkları Şampiyona’dan Türkiye ikincisi olarak döndüler. 

Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından geçtiğimiz ay Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Şampiyonasında Ispartalı sporcular büyük başarı elde ettiler. Şampiyonaya Sav Kasabası İlkokul ve Ortaokulunun 2 Muay Thai sporcuyla katılan Isparta, sporculardan Fatime Yürekli Türkiye ikincisi, Furkan Çalgıcı ise Türkiye üçüncüsü olmayı başardılar. Yürekli ve Çalgıcı, daha öncesinde Adana’da yapılan Bölge Şampiyonasında birincilik elde etmişti. 

TÜRKİYE’DE BİR OKULDA İLK DEFA SAV’DA 
Merkeze bağlı Sav Kasabasında bulunan Sav İlkokul ve Ortaokulunda Sınıf Öğretmeni İbrahim Etem Savcıoğlu önderliğinde Muay Thai Sporunu yapan bir takım kuruldu. Söz konusu takımın sporcu sayısı 40 d olayında. Ancak, 10’u bu sporu sürekli yapıyor ve katıldığı şampiyonalarda başarı sağlıyor. Isparta’da Sav İlkokul ve Ortaokulunda kurulan bu Muay Thai Takımı okul bazında Türkiye’de bir ilk özelliğini taşıyor. 

SAVCIOĞLU; “BU TAKIMI ZOR ŞARTLAR ALTINDA KURDUK” 
Muay Thai Sporcuları Fatime Yürekli ve Furkan Çalgıcı’nın Isparta’yı gerek ilde gerekse il dışı şampiyonalarda en iyi şekilde temsil ettiğini ve son Türkiye Şampiyonasından da Isparta’ya büyük gurur yaşattıklarını ifade eden Okuldaki Muay Thai sporcularını çalıştıran Sınıf Öğretmeni ve Muay Thai Antrenörü İbrahim Etem Savcıoğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Biz okulumuzdaki bu takımı yokluklar içinde kurduk. Öyle ki, okulda bu sporla ilgili yeterli salon olmadığı için okulun yemekhane bölümünü salon haline getirip çalışmalarımızı bu küçük yerde sürdürüyoruz. 

“HERKES 5 YILDIZLI OTELLERDE KALIRKEN, BİZ APARTTA KALIYORUZ” 
Kısa sürede öğrencilerimiz bu spora merak sardılar ve kavradılar. Şuanda 40 dolayında sporcumuz var. Bunların 10’u bu sporu sürekli yapıyor ve gelecek vaad eden sporcular. Hatta, 2’si şampiyonalarda derece elde eder duruma geldi. Biz, ilimizi temsilen katıldığımız şampiyonalara son derece kıt imkanlarla gidiyoruz. Öyle ki, sporcularımızın doğru – dürüst giyecek eşofmanları ve spor malzemeleri bile yok. Şampiyonalara hangi ilde yapılıyorsa kendi araçlarımızla gidiyoruz. Devletin bu konuda destek verdiğini, yardımcı olduğunu bilmiyorduk. Daha sonra öğrendik. Şampiyonaya gittiğimiz illerde diğer illerden gelen sporcular 5 Yıldızlı otellerde konaklarken biz apartlarda kalıyoruz. 

“SPORCULARIMIZ ARKADAŞININ ÇORABINI GİYEREK MÜSABAKALARA ÇIKIYOR” 
Biz, bu gelecek vaad eden, pırıl pırıl çocuklarımıza sporcularımıza Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz aracılığı ile destek verilmesini, ellerinden tutulmasını istiyoruz. Çünkü, bazı zamanlarda çocuklarımız arkadaşının çorabını giyerek müsabakalar çıkıyorlar. Bu konuda bize destek ve yardımlarını esirgemeyen Muay Thai İl Temsilcisi Murat İşler’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.