Dillere destan meşhur İslamköy Ev Ekmeği artık Isparta’da yeni yerinde satışa sunulmaya başlandı.
İSLAMKÖY EV EKMEĞİ AYAZMANA MAH. KARAKAVAK CAMİİ KARŞISINDA
 Değişmeyen lezzetiyle, meşhur hakiki ekşi mayasıyla, taş fırınlarda odun ateşiyle pişirilen, hemen bayatlamayan, damaklarda bıraktığı tadıyla ünü tüm Türkiye’ye yayılan İslamköy Ev Ekmeği, Ayazmana Mahallesi Şevket Savlu Caddesi Karakavak Cami karşısında yeni yerinde vatandaşların hizmetine sunulmaya başlandı.  
İalamköy Ev Ekmeğinin tüm Türkiye genelinde bilindiğine dikkat çeken işletmeci Salih Sümbül ve Zeki Doğan, her gün Antalya’ya 1200, Denizli’ye 1000 ekmek gönderdiklerini ve ulusal market zincirlerinde satışa sunulduğunu söylediler. 
İSLAMKÖY EKMEĞİNİN VAZGEÇİLMEZİ EKŞİ MAYA
Ekşi mayanın faydalarına değinen Zeki Doğan; “Biz hamurumuzu doğal ekşi maya ile yoğuruyoruz. Çünkü ekşi mayada bulunan farklı bakteri türleri ekmeğin daha lezzetli olmasına büyük katkı sağlamaktadır. Ekmeğin lezzetini, kalitesini ve raf ömrünü arttırmaktadır. Taş fırında aynı şekilde ekmeğe lezzet katmaktadır. Tabi odun ateşiyle pişirmek şartıyla.” dedi.


SAĞLIKLI DOĞAL ÜRÜNLER SİZLERİ BEKLİYOR
Ayazmana Mahallesi Şevket Savlu Caddesinde Karakavak Camii karşında İslamköy Ev Ekmeğini satışa sunan Salih Sümbül; “Vatandaşlar artık İslamköy Ev Ekmeğini nerede bulabiliriz endişesi yaşamayacak. En taze haliyle hizmeti vatandaşın ayağına getirdik. Burada sadece ekmek değil, İslamkaöye ait yöresel ürünleri de satışa sunacağız. İlerleyen günlerde aile ekonominse katkı sunmak amacıyla İslamköylü kadınların el emeği göz nuru ürettikleri yöresel ürünlerden İslamköy eriştesi ve tarhanası başta olmak üzere yöresel ürünlerde raflarımızda yerini almaya başlayacak. Bu şekilde üreten İslamköylü kadınlara da destek sağalmış olacağız. Malum Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kaldı. İftarlarda sofralarımızın vazgeçilmezi olan Ramazan Pidesini de üretmeye başlayacağız. Aynı şekilde ilerleyen süreçte unlu mamul olarak kuru pasta ve tatlı çeşitlerine de yer vereceğiz.” dedi.
HİJYEN KOŞULLARDA ÜRETİM
İnsanları sağlıklı doğal hijyen ürünlerle buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden işletmeci Salih Sümbül; “Son olarak şunları söyleyebiliriz. Bizim ürettiğimiz bir gıda ürünü, sofraların vazgeçilmezi bir gıda ürünü. Ve İslamköy ekmeği aynı zamanda Isparta’nın bir kültür mirası. Bunun bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hijyen koşullarda işimizi en iyi şekilde yapıyoruz.” diye konuştu./İbrahim Demirayak