Ser-Tur Taşıyıcılar Kooperatifi Isparta mücavir alan içerisinde 3600 öğrenciyi evden okula, okuldan eve güvenli ve konforlu bir şekilde taşıyor.
2019-2020 eğitim öğretim döneminin birinci yarıyılını değerlendiren Ser-Tur Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya, sıkıntısız bir dönem geçirdiklerini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

110 ARAÇLA TAŞİMA HİZMETİ VERİLİYOR
3600 öğrenciye sorunsuz bir şekilde hizmet verdiklerinin altını çizen Başkan Kaya; “İlk dönemi sorunsuz bir şekilde tamamladık. İnşallah ikinci dönemi de aynı şekilde tamamlarız. 110 aracımızla bir ilçe nüfusu kadar öğrenciye en güvenli şekilde servis hizmeti veriyoruz. Tüm araçlarımız Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğine uygun durumda. Bütün araçlarımızda rehberlerimiz var. Servis sürücülerimiz ve rehber personelimiz periyodik aralıklarla hizmet içi eğitimlerden geçiriliyor. Bu doğrultuda Türkiye’ye örnek bir kuruluşuz” diye konuştu.

OKULLAR AYRI SERVİSLERDE TAŞINIYOR
Okulların ayrı ayrı taşındığına vurgu yapan Ser-Tur Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya; “Bazı velilerimiz endişe ediyor. Benim çocuğum daha küçük, yaşça büyük olan lise düzeyindeki çocuklarla aynı serviste nasıl gider, gelir gibi sorular yöneltiyorlar. Şunun altını çizerek belirtiyorum, biz karma taşımacılık yapmıyoruz. Devlet okullarında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ayrı ayrı servislerde taşıyoruz. Bu şekilde yaşça ve fizikçe birbirine denk gelen öğrenci grupları olmaktadır. Onun için velilerimiz, ailelerimiz endişe etmesinler. Sadece özel okullarda aynı serviste taşımacılık yapılıyor. Oda her özel okula mahsus oluyor. A okulu ile B okulu öğrencileri aynı serviste olmuyorlar” dedi.

KAVŞAKLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER TRAFİĞİ RAHATLATTI
Servis esnafı olarak belediyenin yapmış olduğu yeni düzenlemeleri sonuna kadar desteklediklerini belirten Başkan Kaya; “Trafikte en çok kalan servis sürücüleri olmaktadır. Son dönemde Isparta Belediyesi trafiği rahatlatma amacıyla döner kavşaklarda ve refüjlerde bazı düzenlemeler yaptı. Dönerli kavşaklar kaldırıldı, geniş olan refüjler daraltılarak yollar genişletildi. Eski tip kavşaklarda ışıklarda ancak 5 araç geçiyordu. Şimdi 10 araç geçiyor. Işıklarda birikme neredeyse bitmiş durumda. Bu kolaylığı bize sağlaya Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e servis sürücüleri olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OKUL ÖNLERİNE ÖZEL ARAÇLAR PARK EDİLMESİN
Son olarak veli ve vatandaşlara çağrıda bulunan Ser-Tur Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya; “Veli ve vatandaşlarımızdan bir ricamız var. Lütfen okul önlerine özel araçlarını park etmesinler. Okulların dağılacağı saatlerde servislerimizin daha rahat hareket edebilmesi için bu konu çok önemli. Onun için tekrar rica ediyorum, okul önlerine özel araçlarını park etmesinler” dedi.