II. KÖPRÜ VE HAVALİMANI, OTOYOL VE MARMARAY’A KARŞI ÇIKANLAR TÜRKİYE’Yİ NASIL ‘MERKEZ’ YAPACAK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, 2002’den bugüne değin hayata geçirilen yatırımlar ile Türkiye’nin zaten ‘Lojistik Merkez’ olduğunu söyledi

III. Köprü ve Havalimanı, Otoyol ve Marmaray’a karşı çıkanlar Türkiye’yi nasıl ‘Merkez’ yapacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, 2015- 2019 Isparta Yatırım Rotası’nı anlattı. (‘- 3 dönem kuralı’) nedeniyle son kez Parlamento’ya gidecek olan Bilgiç, Isparta’da oluşan «BAKANLIK» beklentisine gülümseyerek yanıt verdi: «Mutlu oldum. 7 Başbakan, 1 Cumhurbaşkanı yetiştiren Isparta; yeniden Bakan istiyor. Bu bir nasiptir. Ama ben 8 yıl TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Divanı’nda görev aldım. Bakan olmak kadar değerliydi.»

 

‘MERKEZ TÜRKİYE’ İÇİN:

«2002’den bugüne değin hayata geçirilen yatırımlar ile Türkiye zaten ‘Lojistik Merkez’ oldu, İngiltere’nin, Almanya’nın, İtalya’nın III. Köprü, Havalimanı, Marmaray, Otoyol Kanal İstanbul, Nükleer Enerji yatırımlarını eleştirmesini anlarım. Ama bizim muhalefetin eleştirmesine ne diyeceksin? Yatırımları eleştirenler nasıl «Merkez Türkiye» inşa edecek. Zaten biz yaptık onu…»

 

BAKAN OLUR MU?:

«Evet, Isparta’da, toplumda bir Bakanlık beklentisi oluştu. Mutlu oldum. Ama 8 yıl Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekilliği yaptım. O da Bakanlık kadar değerli.»

 

II. ÜNİVERSİTE:

«Isparta’da II. üniversite kurmanın zamanının geldiği açıktır. Bilim, tüm kurumlar ve halk karar verecek. AR- GE, Teknik ve Mühendislik ağırlıklı olabilir.»

 

YHT GÜMÜŞGÜN:

«Net olarak ifade ediyorum: Yüksek Nitelikli Hızlı Tren İstasyonu Gümüşgün olacak. 2020’de yatırım tamamlanacak. Total 1 Milyar TL’lik bir yatırım bu.»

 

MİLLETE İNANIYORUM

«Parlamenter Sistem, Türkiye’ye dar geliyor. Bu gömlek artık küçük… Ben Millete çok inanıyorum. Millet, Yeni Anayasa için çoğunluğu mutlaka bize verecek.»

 

% 60 ARSA PAYI OLUR MU?

«Isparta’nın sorunu Belediye… Arsa Payı yüzde 60 olan yer var. Bazı daireler 400- 500 Bin TL. Afet Kanunu için proje yok. Kavşak yok. Trafik felç…»

 

GELİŞMEK KÖTÜ MÜ?

«Teşvik Sistemi eleştirileri için: Gelişmiş olmak kötü mü? Suç mu? Bilim için 400; Sağlık’ta 141 Milyon TL’lik yatırım yaptık. BAKA geldi. TKDK geldi. Ne dememi bekliyorsunuz? Isparta’ya yatırım yapmasa mı idik? Bunu mu istiyorsunuz? Teşvik için iş dünyası da daha çok çalışmalı bence…»

 

ISPARTA’YA ADANAN HAYATLAR

Bilgiç Ailesi:

» Sümerolog ve Türk Tarihçisi Prof. Dr. Emin Bilgiç

» Avukat Sait Bilgiç

» Dr. Sadettin Bilgiç

» Süreyya Sadi Bilgiç

Kadim topraklar Şarkîkaraağaç’ta kök salan; Parlamento’da; Türkiye’nin dört bir köşesinde iz bırakan yatırımlara imza atan bir aile…

Askeri darbelerin, Millet iradesine ipotek koyma girişimlerinin mağduru olan bir aile… Hayatları boyunca demokrasi ve kalkınma için mücadele eden bir Türkiye sevdalısı aile

Sümerolog ve Türk Tarihçisi Prof. Dr. Emin Bilgiç.

Süreyya Sadi Bilgiç’in büyük amcası

27 Mayıs Askeri Darbesi’nde üniversiteden atıldı. « Prof. Dr.» unvanı alındı. (‘- Prof. Dr. Emin Bilgiç, daha sonraki süreçte hak ettiği unvanı geri almayı başardı.’)

Sait Bilgiç: 1950- 1960 Dönemi Demokrat Parti Milletvekili. Süreyya Sadi Bilgiç’in amcası. Yassıada’da tutuklu kaldı. İdamla yargılandı

Dr. Sadettin Bilgiç. Süreyya Sadi Bilgiç’in babası

1961- 1965 Isparta Milletvekili

1965- 1980 Demokrat Parti İstanbul Milletvekili

Türk Siyasi Tarihi’ne; demokratikleşmeye, kalkınmaya iz bırakan bir Devlet Adamı, Düşünür, Tıp İnsanı…

Süreyya Sadi Bilgiç… 2007’de global bir şirketin CEO’su iken AK Parti’den Milletvekili seçildi. 2011’e değin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekilliği yaptı

2011’de AK Parti’den Milletvekili seçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekilliği görevini sürdürdü.

2015… 7 Haziran’da hayata geçirilecek 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yeniden aday. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (‘- 3 dönem’) kuralı olduğu için son kez aday. 2019’da Parlamento’da olamayacak. 2023’te ise adaylık yolu açık ancak kararı kendisi verecek

1950’LERDE İNŞA ETTİRDİĞİ

HASTANE’NİN DÖNÜŞÜMÜNE

TANIKLIK ETMEK NASİP OLDU

Dr. Sadettin Bilgiç, 1950’li yıllarda Şarkîkaraağaç Devlet Hastanesi’nin inşa edilmesinde büyük rol oynamıştı. Oğlu Süreyya Sadi Bilgiç döneminde o eserin Tıp Bilimi’nin koşullarına göre yeniden rafine edilmesini gururla izlemek nasip oldu. Dr. Sadettin Bilgiç, 20 Nisan 2012’de Hak’a yürüdü. Ancak eser, «Dr. Sadettin Bilgiç Hastanesi» olarak yaşamaya, İNSAN için hizmet etmeye devam ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili, Parlamenter Süreyya Sadi Bilgiç ile çok geniş kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdik. Isparta’nın en çok Teşvik Sistemi’ne yönelik eleştirilerini haksız buluyor. Bilim konusunda çok iyi bir dönemin yaşanacağına inanıyor. Parlamento’da son dönemi olduğuna atıf yapıp «Isparta benden daha çok faydalanmalı» diyor. Söyleşi ana hatları ile şöyle:

ISPARTA’DA BAKAN BEKLENTİSİ

EVET OLUŞTU. AMA BU NASİP İŞİDİR.

BAKAN KADAR DEĞERLİ HİZMET ETTİM

Isparta, Devlet-i ‘Aliyye’den bu yana 7 Başbakan çıkarmıştır. 1 Cumhurbaşkanı yetiştirmiştir. Tarih boyunca Kabine’de çok iyi Parlamenterler Bakan unvanı ile görev yapmıştır.

Artık Isparta’da bir özlem var. Kabine’de Isparta’dan bir Bakan görmek

Evet bu yönde bir istek, arzu oluştu. Uzun süredir sahalarda çalışıyoruz. Çiftçisi, kentlisi, öğrencisi, esnafı, sanatkârı, iş insanı özetle herkes beni Bakan olarak görme bağlamında iyi niyet, dilek ve arzularını ifade ediyorlar. İşin özü çok da mutlu oldum, oluyorum.

Ama bu bir nasip işidir. Ayrıca şunu da vurgulamam lazım: Ben Plan ve Bütçe Komisyonu Divanı’nda 2007’den bu yana görev alıyorum: Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili olarak çalışıyorum. İktisatçıyım, yöneticiyim. Burada Bakan kadar değerli işler yaptım. Bakanlık kadar önemli icraatlara imza attım.

2015- 2019 ISPARTA YATIRIMLARI:

YHT: NET SÖYLÜYORUM

İSTASYON GÜMÜŞGÜN’DE

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İstanbul- Eskişehir- Kütahya- Afyon- Isparta- Burdur- Antalya Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) yatırımında İstasyon’un Gümüşgün (Baladız) olacağını söyledi. Yatırımın 2016’da başlayacağını; 2020’de tamamlanacağını anlatan Bilgiç, maliyetin ise ortalama 1 Milyar TL olduğunu kaydetti. Bilgiç, diğer stratejik ulaşım yatırımlarının da (Antalya ve Konya 2 X 2) bu dönem yapılacağını kaydetti.

BİLİM: ISPARTA’YA II. ÜNİVERSİTE ŞART.

BENCE AR-GE, TEKNİK VE MÜHENDİSLİK

OLABİLİR. YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

ÖRNEKLERİ ÖNÜMÜZDE VAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç 2015- 2019 Dönemi’nde Isparta için çalışacağı bir diğer projenin de «Bilim» olduğunu kaydetti.

SDÜ’nün 7. Dönem; 5. Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ve tüm ekibi ile çok güzel bir dönem ve icraat geçireceklerine kalpten inandığını ve güvendiğini anlatan Bilgiç, şöyle dedi:

«Isparta’da II. Üniversite kurulmalı. Bunun zamanı geldi. Bence Araştırma- Geliştirme (AR- GE), Mühendislik ve Teknik Dalları yoğunluklu olmalı

Ancak buna ben değil Bilim karar verecek. İş dünyası karar verecek. Sivil Toplum Kuruluşları (STK) karar verecek. Ve genel şemsiyede halk karar verecek.

Türkiye’de örnekler var: (‘- Yüksek Teknoloji Enstitüsü Urla (İzmir) ve Gebze’de (Kocaeli)’)»

ISPARTA’NIN EN BÜYÜK SORUNU

BELEDİYE’DİR. YÜZDE 60 ARSA

PAYI OLUR MU? BÖYLE TRAFİK OLUR MU?

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’nın «Belediye» sorunu olduğunu iddia etti. Bu tezini şöyle güçlendirdi:

«’6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’ çıkardık. Yüzyılın fırsatıdır bu. Var mı bir çalışma?

Merkez İlçe’de arsa payı yüzde 60’a ulaşan noktalar var. Olur mu böyle bir rakam!... Bu kabul edilebilir mi?

Merkez İlçe’de 400 Bin TL- 500 Bin TL’lik daireler var. Böyle bir rakam olabilir mi?...

Trafik… Sorun değil mi?

Bir tane kavşak düzenlemesi var mı?

Otopark sorunu… Trafik kâbus değil mi?

Hangi birini söyleyelim.»

BİZ ZATEN TÜRKİYE’Yİ MERKEZ YAPTIK.

III. KÖPRÜ, HAVALİMANI’NA KARŞI ÇIKANLAR

NASIL «MERKEZ TÜRKİYE» PROJESİ YAPACAK?

» III. Köprü

» III. Havalimanı

» Marmaray

» Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) yatırımları

» Çift Yollar

» Otoyollar

» Limanlar

» Kanal İstanbul

» Nükleer Enerji

» Sağlık

» Eğitim

» Bilim

» Sosyal Güvenlik yatırımları

» Köprü, Gölet, Baraj, Kapalı Devre Sulama Sistemleri, Ziraat…

» Daha niceleri ile Türkiye zaten «Lojistik Merkezi» oldu

Tüm bu saydığım yatırımları AK Parti hayata geçirdi. Bu yatırımları İngiltere’nin, Almanya’nın, İtalya’nın eleştirmesini anlarım. Zira onların menfaatleri aleyhinedir

Türkiye’nin; muhalefetin eleştirisini ise anlayamam. Asla doğru değildir.

Sen bunları eleştireceksin

Seçim ortamında çıkıp «Merkez Türkiye» diyeceksin. Buna kimse inanmaz.

CHP, MHP, HDP KISACASI HEPSİ MARJİNAL PARTİDİR.

BİZ İSE TÜRKİYE PARTİSİYİZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Halkların Demokratik Partisi (HDP)

Marjinaldir. Hepsi bir köşeye sıkışmıştır. CHP sahil şeritlerine hapsolmuştur. MHP İçanadolu’da, MHP ise Güneydoğu’da…

AK Parti Türkiye’nin dört bir köşesindedir. 81 kentin 79’unda Milletvekili’ne sahiptir.