Etkinlikler kapsamında ilk olarak sabah saat: 09.00’da Meteoroloji Bölge Müdürü Hamza Uğur,  Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar, Çevre Orman İl Müdürü Vekili Mustafa Zorlu ve kurum çalışanlarından oluşan heyet Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Heyet daha sonra Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlamalar yapılacağını belirten Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar; “Orman, su ve meteoroloji bilincini geliştirmek amacıyla çeşitli faaliyetlerimiz olacak. Ülkemizde bulunan 11 Orman Fakültesi Dekanının katılımlarıyla SDÜ Orman Fakültesi önderliğinde çeşitli programlar yapılacak” dedi.

Hızlı nüfus artışı ve sanayileşmenin doğal kaynaklar üzerinde baskı yarattığını ifade eden Çevre Orman İl Müdürü Vekili Mustafa Zorlu; “Bunun neticesinde gıda ve hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla doğal kaynaklarımız ve ormanlarımız üzerinde doğal baskı oluşmuştur. Ormanların korunması, geliştirilmesi ve ağaçlandırmanın yaygınlaştırılması konularında kamuoyunun dikkatini çekmek, bir farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

VALİ OĞUZ; “ISPARTA, BU ALANDA STANDARTLARIN ÜZERİNDEDİR”

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Memduh Oğuz; “Orman gününüzü, su gününüzü ve meteoroloji gününüzü kutluyorum. Bu konuların önemini hiç ilmi bilgisi olmayan insanlar bile bilir, çünkü canlının hayatiyetini, yaşamını devam ettirebilmesi için zorunlu, olmazsa olmaz unsurlar bunlardır. O bakımdan bu günler bütün insanlık ve canlılar açısından önemli günler.

Isparta orman bakımından Türkiye’nin şanslı bölgelerindendir, yeni ağaçlandırma, yeni orman alanları bakımından şanslı bölgedir. Halkta son derece bilinçlidir, bunun neticesinde birçok milli park alanına sahibiz, ayrıca yeni korunmaya değer alanlar oluşturuluyor. Bu aynı zamanda ülkemizin zenginliği anlamına gelir. Bunları elbette koruyacağız ve halkımızın istifadesine sunacağız. Bu alanda hükümetimizin çok ciddi gayretleri vardır. Bir yandan orman zenginleştirmesi çalışmaları yapılırken buna bağlı olarak orman köylülerimizin refah seviyesini yükseltme çalışmaları yapılmaktadır. Bu bağlamda Sütçüler, Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç bölgesinde, Isparta’nın güney bölgelerinde kalan orman köylümüzün refah seviyesini yükseltebilmek amacıyla tarım müdürlüğümüz, sanayi müdürlüğümüz ve sizlerle birlikte ortak çalışmalarımız olacak” dedi.

‘Suyla ilgili Isparta’da söylenecek çok söz var’ diyen Vali Oğuz; “Çünkü burası hem su bakımından çok zengin, hem de korunması elzem olan bir bölge. Eğirdir gölü başta olmak üzere, barajlarımız, göletlerimiz ve diğer içme suyu kaynaklarımız bakımından zengin olan bir bölgeyiz. Bu zenginlik daha hassas olmamızı gerektiriyor.

Meteoroloji konusunda yapılan bilimsel tahminler çok önemli, insanoğlu bu verilerden ne kadar çok yaralanabilirse refah düzeyi buna bağlı olarak yükselmektedir.

Şahsınızda tüm çalışanlarınızın gününü kutluyorum, nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanında Sedir, Ardıç ve Cevizden oluşan 6 bin fidan vatandaşlara dağıtıldı. Kutlamalar hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.