Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi Katıldığı Bir Televizyon Programında Önemli Açıklamalar Yaptı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in gelmesiyle birlikte gönül belediyeciliğinin tam anlamıyla yürütüldüğünü ifade eden muhtarlar derneği Başkanı Büyükleblebi yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi ;

'Koronavirüs salgını ile birlikte tesiti pozitif çıkanlara belediyemiz karantinadaki vatandaşlara yemeklerini kapılarına kadar götürdü bu çok büyük bir hizmet, insanlar koronaya yakalandımı halsiz ve bitkin bir hale düşüyorlar yataklarından çıkamıyorlar hal böyle iken Isparta Belediyesi sizi bu zor zamanınızda yanlız bırakmıyor yemek ihtiyacını karşılıyor, belediyemizin hizmetleri bununlada bitmiyor yaşlılarımıza evde bakım hizmeti var.

Muhtarlar olarak bizlere çok sayıda bu konuda başvuru geliyor. Gelen bu talepleri bizde belediyemize iletiyoruz.Kimsesiz vatandaşlarımız var mesela yaşlıların astaneye gitmeleri gereken durumlar oluyor. Böyle durumlarda Belediyemizin ambulansı vatandaşımızın evine kadar geliyor hastaneye götürüyor, muayenesini yaptırıyor ve geri getiriyor bunlar çok öenmli şeyler ve vatandaş odaklı hizmetler herşeyden önce gelir.

Koronavirüsün bir diğer zararı ise birçok vatandaş iş yerinde sıkıntılar çekti işlerine ara verenler oldu.Özellikle ramazan ayında vatandaşlarımızın gelir durumları çok azaldı.Bizlerde ramazan ayından 1 ay önce ihtiyaç sahiplerini tespit ettik, mahallelerimizde tarama yaptık pandemi döneminde işsiz kalanların listesini yaptık, gıda yardımına ihtiyacı olanların listesini yaptık ve burada da bizlere destek çıkan belediyemiz oldu.

Yaklaşık 2 bin gıda paketi dağıttık. Sadece Isparta Belediyesi değil, Ispartanın yerel firmalarını da unutmamamız lazım, onlarda bizlere çok büyük destek oldular. Ulusal market zincirleri maalesef ki bizlere destek olmadı ama yerel firmalarımız ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu.

Hem belediyemizden hem de yerel firmalarıızdan Allah razı olsun'dedi.