Batı Akdeniz Bölgesel Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Isparta Valisi Ali Haydar Öner, ''Üç il tek bölgedir, dengeli kalkınmayı hedefliyoruz'' dedi. 

Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz Bölgesel Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ilk toplantısını Isparta'da gerçekleştirdi. 

Valilik salonunda düzenlenen toplantıya, Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çetin Budak, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile üç ilin İl Genel Meclisi Başkanları katıldı. 

Batı Akdeniz Bölgesel Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Antalya, Burdur ve Isparta olarak bölgenin kalkınması amacıyla hareket edeceklerini söyledi. Vali Öner, şunları kaydetti: ''Üç il tek bölgedir. Dengeli kalkınmayı hedefliyoruz. Avrupa Birliği fonları, kamu kaynakları, İl Özel İdare, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odaları paylarıyla projeleri finanse edeceğiz. Üç il takım oyunu, ekip ruhu ile hareket edecek. Üç il tek tek değil, bir bütündür ve kalkınma planında bu ideal gözetilecektir. Bölgeler arası ve bölge içerisinde denge kuracağız. Olanakları birleştireceğiz'' dedi.
    
Bölgesel Kalkınma Ajanslarının gelirleri konusunda da bilgi veren Öner, İl Özel İdareleri, belediyeler ve Ticaret ve Sanayi Odaları'ndan yüzde bir pay alınacağını kaydetti. Öner, şöyle devam etti: ''Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), kalkınma sürecine katkıda bulunacak. Avrupa Birliği fonlarından yararlanılacak. Kalkınma Birliklerinden destek alınacak. İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Ticaret ve Sanayi Odalarından yüzde 1 paylar alınacak. Ancak bu rakamlar henüz kesin ve standart değil. Önümüzdeki süreçlerde netlik kazanacak. Bağışlar da, gelir kaynakları olacak. Potansiyeli değerlendirmek, kentleri daha ileri taşımak ve denge kurmak için projeler, ihaleler finans kurumuna iletilecek'' dedi.
 
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de, üç kenti kalkınmada tek ideal etrafında toplayacak olan Batı Akdeniz bölgesel kalkınma Ajansı için ''Hayırlı olsun'' dedi.