Yalvaç Belediyesi 2 yıldan bu yana üzerinde çalıştığı caddelerin ücretli otoparka dönüştürülmesinde son noktaya gelindi ve uygulama bugün sabah 08.00 itibari ile başlıyor. Belediye, Özçiftçiler Otopark işletmesine devir ettiği otopark uygulaması için 22 personel işe alındı.

                HANGİ CADDELER ÜCRETLİ OLDU?
                Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda İlçe Trafik Komisyonu tarafından onaylanan otopark uygulamasında şu caddeler ücretli otopark uygulamasına tabi tutuldu.
Çınar Bulvarı (Sultan Sofrası önünden PTT önüne kadar olan yolun sağ bölümü) Fabrika Caddesi (Halk Bankası köşesinden Cafe Caddeye kadar olan bölüm) Gündüz Caddesi (Ali Bal Parkı girişi karşısından Fenerbahçeliler Lokaline kadar olan bölüm), Gazipaşa Caddesi (Kütüphaneden Turgut Özal Bulvarına kadar) Turgut Özal Bulvarı (Pisidia Otel’den Antiokheia Otele kadar olan bölüm ile yolun karşı bölümünde Sebze Pazarı Demireller Traktör önünden Yapı Kredi Şubesine kadar) Hastane Caddesi (DR Pizza önünden Genpa Kavşağına kadar)

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?
                Araçlarını ücretli otoparka bırakan sürücüler 1 saate kadar 1 lira 50 kuruş ödeme yapacak. 3 saate kadar duran araç sahibi 3TL, sabahtan akşama kadar ise 5 TL ücret ödenecek. Sürekli olarak aracını park etmek isteyenlere kolaylık olması açısından aylık abonman alınabilecek. Şirket yetkilileri aylık abonman ücretleri konusunda belediye ile görüşme yaptıktan sonra karar verileceğini haber verdiler.
               
HANGİ SAATLERDE ÜCRETLİ?

                Ücretli otopark uygulaması sabah 08.00 ila akşam 20.00 arasında ücretli olacak. Bu saatler dışında ise ücret alınmayacak. Ücretli otoparka aracını park eden ancak ücret ödemeyenler için yasal işlem yapılacağı haber verildi.
                Otopark işinde istihdam edilen 22 personelin işe giriş kayıtları yarından itibaren yapılacak. Maaş olarak 1.000 TL ödeneceği ayrıca tam sigorta primi yatırılarak öğle yemeği de verileceği öğrenildi. İşçiler 12 saat boyunca mesai yapacak ve 15 günde 1 gün izin yapabilecekler.

ISPARTA BELEDİYESİ İPTAL ETMEK ZORUNDA KALMIŞTI
                2005 yılında dönemin AK Partili Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından il merkezinde başlatılan ücretli otopark uygulaması 2012 yılına kadar devam etmiş ancak 2009 seçimlerinde seçilen MHP’li Yusuf Ziya Günaydın’ın seçim beyannamesine ücretli otoparkların iptal edileceğini koyması üzerine uzun tartışmalar ve hukuk savaşı ardından karar iptal edilmişti.
                Yalvaç Belediyesi’nin trafik keşmekeşliğini sona erdirmek amacıyla böyle bir karar aldığı ve araç sahiplerinin işyeri önüne aracını getirme alışkanlığından vazgeçirerek trafiği rahatlatmayı amaçladığı ifade edildi.