Isparta'da bir grup vatandaş, Afyonkarahisar'da faaliyetlerini sürdüren bir termal tatil köyü tarafından tatil vaadiyle kandırılıp dolandırıldıkları iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu ve termal tatil köyü hakkında Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Şikayetçiler Şükrü Besler, Erol Yalçın, Leyla Tokay, İrfan Bıçaklı ve Mehmet Ali Gümülü, Aydın Termal Tatil Köyü hakkında, ücretsiz tatil vaadiyle kandırılıp tesislere götürülerek yoğun propaganda ile baskı yapılarak, mutabakat olmadan, okuma izni verilmeden zorla sözleşme imzalatılması, cayma haklarının kullandırılmaması, sözleşmenin kanun ve yönetmeliklere aykırı olması gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduklarını açıkladı.

Şikayetçilerden Şükrü Besler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da faaliyetlerini sürdüren termal tatil köyü yetkililerinin anket çalışmasıyla kendilerine ulaştıklarını ve telefonla arayarak 4 gün tatil kazandıklarının söylendiğini belirtti.

Bir otobüsle Afyonkarahisar'a gittiklerinde iki saatlik toplantının ardından kendilerine hediye tatil belgelerinin verileceğinin söylendiğini anlatan Besler, termal tesise gittiklerinde bir toplantı salonuna girdiklerini ve her aileye birer tanıtım elemanı verildiğini ifade etti. Tanıtım elemanlarının kendilerine yaklaşık 5 saat süren bir toplantıda devre tatil almaları yönünde ısrarlı davrandıklarını ileri süren Besler, şunları söyledi:

''Ben devre tatil almak istemediğimi belirtmeme rağmen tanıtım elemanları, adeta psikolojik baskı uyguladılar. Kendilerinin sigortasız, gece gündüz çalıştıklarını, satış yapamazlarsa işlerini kaybedeceklerini belirttiler. Duygu sömürüsü yaptılar. Bunlara rağmen ısrarla almayacağımızı söylediğimizde de devreye başkaları girip, bizi bir şekilde ikna etmeye çalıştılar.

Psikolojik baskı altında okumamıza bile izin verilmeden bir sözleşme imzalattılar.''
Bir gün sonra sözleşmeyi okuduğunda kendilerine gösterilen dubleks köşkün değil, iki kişilik studio odanın satıldığını ve kendilerine anlatılan ile sözleşmede yazanların aynı olmadığını fark edince yetkililere ulaşarak vazgeçmek istediğini söylediğini anlatan Besler, kendisine ise 1000 TL ödeme yaptığı takdirde sözleşmeden cayabileceği yönünde bilgi verildiğini kaydetti.

Termal tatil köyü yetkililerinden imzaladığı senetler ile ödediği peşinatı geri göndermelerini istediğini aktaran Besler, yetkilinin senetleri avukata verdiğini, ödeme yapmadığı takdirde icra yoluna başvuracaklarını söylediğini kaydetti. Ayrıca yetkilinin kendisini tehdit de ettiğini de öne süren Besler, BİMER'e, Isparta ile Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerine şikayette bulunduğunu, yapılan incelemelerde de kendisinin haklı olduğunun belirlendiğini dile getirdi.

Ayrıca kendisi gibi birçok kişinin de bu şekilde mağdur olduğunu öğrendiğini söyleyen Şükrü Besler, ''Şirket hakkında şikayetçi olmamıza, haklarında dava açılmış olmasına rağmen şirket çalışanları hala insanları kandırmaya devam ediyor. Asla sözleşme imzalamasınlar veya imzalamış olanlar varsa da tatili kullanmadıkları sürece cayma hakları bulunuyor'' dedi.

Şikayetçilerden Leyla Tokay da, Şükrü Besler'in anlattığı şekilde bir muameleye maruz kaldıklarını söyledi. Söz konusu termal tatil köyü çalışanlarının hala Isparta'da çalışmalarını sürdürdüklerini, anket çalışması yaptıklarını dile getiren Tokay, daha fazla insanın mağdur olmaması için mücadele ettiklerini bildirdi.

Şikayetçilerden Mehmet Ali Gümülü, termal tatil köyü yetkilileri tarafından dolandırıldıklarını ileri sürdü. Şikayetçilerin devre tatil için belli miktarlarda peşinat ödediklerini ve 2 bin TL ile 10 bin TL arasında senet imzaladıklarını dile getiren Gümülü, ''Biz mağdur olduk, başkaları olmasın'' diye konuştu.

-ŞİKAYET EDİLEN TESİS YETKİLİSİ-

Afyonkarahisar'da faaliyetini sürdüren Aydın Termal Tatil Köyü Tesisi Genel Müdür Yardımcısı Şahin Göktaş ise, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, kimseyi zorla üye yapmadıklarını ve devre tatil aldırmadıklarını iddia etti. İnsanları tesislerine davet ettiklerini ve tanıtım yaptıklarını anlatan Göktaş, buna göre de devre tatil almak isteyenleri üye yaptıklarını söyledi.

Söz konusu kişilerle davalık olup olmadıkları konusunda ise net bilgiye sahip olmadığını, şirket hakkında çok sayıda dava olduğunu belirten Göktaş, ''Hakkımızda bir tane dava yok, birden fazla dava var. Dava açılsın sorun değil, mahkemede haklılığımızı ispat ederiz'' diye konuştu.