Isparta Belediyesi, iki ayrı oyunu, 3 seans olarak vatandaşların beğenisine sundu.

Isparta Belediyesi Kültür Sinemasında yetişkinlere yönelik Tamer Dursun’un yazdığı ve Barış Karabulut’un yönettiği ‘Amca Size İnsan Diyebilir miyim?’ bilinç ve farkındalık oluşturmaya çalışılan eleştirileriyle oyunda yozlaşan kültür, çevresine duyarsızlaşan insan, insana ve insanlığa yönelik aşağılama gibi sosyal konular ironik bir dille işlendi. Oyunda sanatçıların tamamı Isparta’da ikamet ederken, oyunda Hakan Batu Şenocak, Berkay Arıol, Volkan Ali Okyay, Cemile Şahan, Muttalip Kehya, Tuğçe Tezel, Mustafa Halit Kayacan, Sena Çağşırlı, Ahmet Kubilay, Funda Mert, Yasemin Sağlam, Burak Güldal, Ecesu Kayacan, Çınar Kayacan, Ada Sert, Reyhan Eftelya Turu, Rabia Çelik, Sevgi Metlek, Ali Eryılmaz, Sadife Güngör, Ayşenur Demirci, Merve Akkoyun, Mustafa Yaman, Abdulbaki Kul, Afra Zeynep Mıngır rol aldı.

Güldürüyle trafik kuralları anlatımı

Isparta Belediyesi Tiyatrosunun ikinci oyunu ise tek perde halinde iki seans olarak çocuklara yönelik ücretsiz olarak sergilendi. ‘Bir Garip Karakol Asayiş Berkemal’ isimli tiyatro oyununda ise genç sanatçılar Mustafa Halit Kayacan, Sedef Nur Marulcu, Buğra Kağan Akbay, Rumeysa Ambarcı, İrem Cinel, Nehir Turu, Süleyman Yılmaz, Yiğit Yurdaarmağan, Ece Naz Yıldırım, Belinay Eda Uluışık, Duygu Erkorkmaz, Rüzgar Görkem Bilir, Bertuğ Fişekçioğlu, Melek Gökşahan, Duygu İnan, Zeynep Esma Yalçın rol aldı. Oyunda trafikte yaşanan acı, tatsız, kötü olaylar eğlenceli bir dille salonu dolduran çocuklara anlatıldı. Trafik kurallarına uymanın önemi, uyulmaması halinde başımıza nelerin gelebileceği tek perdelik güldürüyle anlatıldı.

"Farklı aktiviteler Ispartalılarla buluşmaya devam edecek"

Tiyatro gösteriminin sonunda Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan tarafından tiyatro gösteriminde emeği geçen tüm oyunculara ve hocalara teşekkür belgesi takdim edildi.

Kayacan, belediye olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere destek verdiklerini, belediye bünyesinde kurdukları tiyatro bölümünün hazırladığı oyunların, diğer tiyatro gösterilerinin ve farklı aktivitelerin bundan sonra da Ispartalılarla buluşturulmaya devam edileceğini kaydetti.