Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Türk Hava Yolları'nın (THY) Isparta-İstanbul üzerinde başlatacağı seferlerde günübirlik programların da eklenmesi gerektiğini söyledi.

     Kaçıkoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları'nın 28 Ekimde başlatacağı İstanbul-Isparta arası karşılıklı uçak seferlerinin programının Ispartalı iş adamları açısından uygun olmadığını savundu. Çarşamba, cuma ve pazar günleri İstanbul'dan, pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri de Isparta'dan uçuş planı yapan THY'nin günübirlik sefer koyması gerektiğini belirten Kaçıkoç, ''Pazartesi günü İstanbul'a uçan bir iş adamı dönüş için Çarşamba'yı nasıl bekleyecek'' diye sordu.

     THY'nin hiç olmazsa haftanın bir günü günübirlik sefer koymasını isteyen Kaçıkoç, ''Saat ayarlamasını güzel yapmışlar ancak uçuş günleri doğru olmamış. Bu nedenle haftada bir gün günübirlik sefer konulmalı. Yani sabah buradan giden yolcu, akşam İstanbul'da konaklama yapmadan Isparta'ya geri dönebilmeli. Yoksa uçak dolu gidip dolu gelmez'' dedi.
     Bu programla uçağı dolduramadığı gerekçesiyle THY'nin seferleri iptal etmesinden korktuklarını dile getiren Kaçıkoç, programın uçağı dolduracak ve işadamlarına uygun gelecek şekilde ayarlanması gerektiğini bildirdi. Günübirlik sefer konulduğu takdirde uçuşların daha etkin olacağını dile getiren Kaçıkoç, THY'nin bunları da göz önünde bulundurarak değerlendirme yapmasını istedi.